Тайсън Фюри запази титлата си в тежка категория на Световния

...
Тайсън Фюри запази титлата си в тежка категория на Световния
Коментари Харесай

Фюри преби Чисора и предизвика Усик

Тайсън Фюри резервира купата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). Той се оправи с лекост с Дерек Чисора, като мачът беше преустановен в десетия рунд от рефера на кръга. Двубоят се игра на „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм “ в Лондон пред 59 769 фенове.

Фюри имаше тотално преимущество в конфликта. Шестият и седмият рунд бяха единствените, в които Чисора изглеждаше равносилен. Тогава той вкара и два по-тежки удара в главата първенеца. В осмия обаче Циганския крал се развихри, затвори дясното око на кандидата и по-късно беше въпрос на време да завоюва. Той беше заречен, че ще откаже Чисора и по този начин и стана. Това е трета победа за него над този противник. При предходния случай – през 2014 година – мачът още веднъж беше спрян в десетия рунд.

Фюри реализира 33-та победа на професионалния кръг и остава непобеден в 34 мача (едно равенство). Победите му с нокаут пък към този момент са 24. За Чисора това беше 46-ти професионален мач и 13-ата загуба.
Фюри към Усик: „ Заеко, ти си идващият “
Сред феновете беше и Олександър Усик, който държи останалите пояси в тежка категория. Очаква се следващата година да има мач за безспорен международен първенец. До него на трибуните беше и Джо Джойс, който също има упоритости да бъде първенец.

„. Вече бих един украинец (Владимир Кличко), ще те приключа и теб “, сподели британецът към украинеца. Фюри самичък предложения Усик на кръга след триумфа. Джойс също се качи на кръга. „ Всички бягат от теб, само че аз те провокирам. Ако този дребен заек бяга, аз ще се удрям с теб “, обърна се спечелилият към Джойс.

После обаче Фюри сподели в изявление за ESPN, че има проблем с ръката. Той изясни, че може да се наложи интервенция на десния лакът, от която ще се възвръща сред 6 и 8 седмици.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР