Тайрон Уудли (19-5-1 MMA, 9-4-1 UFC) разочарова при завръщането си

...
Тайрон Уудли (19-5-1 MMA, 9-4-1 UFC) разочарова при завръщането си
Коментари Харесай

Тайрон Уудли отново напълно подчинен в октагона на UFC

Тайрон Уудли (19-5-1 MMA, 9-4-1 UFC) разочарова при завръщането си в осмоъгълника след 15-месечна пауза, откогато загуби купата в полусредна категория на UFC. Американецът бе изцяло победен (76-29 удари и 2-0 тейкдауна) от бразилския гений Гилбърт Бърнс (19-3 MMA, 12-3 UFC) в главното събитие на галавечерта UFC Fight Night 176 (UFC on ESPN 9) в Лас Вегас.

#UFCVegas results: Gilbert Burns (@GilbertDurinho) def. Tyron Woodley via unanimous decision (50-45, 50-44, 50-44)

Full play-by-play: https://t.co/haHjw4ib3J pic.twitter.com/uCiEb7C2bc
— MMA Junkie (@MMAjunkie) May 31, 2020 Бърнс предложи най-хубавата продукция в кариерата си и записа шеста поредна победа (50-45, 50-44, 50-44) в ММА, която сигурно е и най-престижната от всички. Той даде поръчка, че е подготвен да провокира първенеца Камару Усман, тъй като превъзходството му над Уудли приличаше много на тази, която самият камерунец наложи над Тайрон предходната година.
Dominant from start to finish! @GilbertDurinho #UFCVegas pic.twitter.com/gH2K4o4NSj
— UFC (@ufc) May 31, 2020 Уудли пък се отдалечи от опцията да си върне пояса, а и не сподели нищо от това, което се предполагаше, че е научил при визитата си в Тайланд.

A dominant performance by Gilbert Burns gives him the main event victory by decision over Tyron Woodley! pic.twitter.com/w8oxexdIWh
— TSN (@TSN_Sports) May 31, 2020 Бърнс стартира яростно с отличен десен ъперкът в ранен клинч, с който повали на земята слисания Уудли. Оттам бразилецът зае позиция върху съперника си и опита първо риър-некед-чоук, а след това и гилотина, само че не можа да приключи. Все отново, с юмруците си той бе разкървавил съществено над лявото око някогашния първенец, който откри сили да се върне на краката си към 1:45 минути преди края на рунда. Последваха два мощни десни лоукика в актива на Бърнс, който седна на стола си при тотална доминация в първата част на главното събитие.

There's a massive cut over the left eye of Tyron Woodley #UFCVegas pic.twitter.com/fwoSlTHF4o
— ESPN MMA (@espnmma) May 31, 2020 Уудли излезе решен да промени хода на борбата и стартира мощно с два хубави десни прави при започване на втория рунд. Бърнс обаче реализира тейкдаун и мигновено влезе в цялостен гард при оставащи 2:30 минути. Бившият първенец бе залепен за оградата и получи няколко удара в главата си, преди да успее да се изправи. Двамата доиграха частта в клинч с замени на колена.

Ляв-десен на Бърнс разклати леко Уудли в средата на третия рунд, като американецът към този момент трябваше съществено да се замисли за смяна на държанието си в осмоъгълника, тъй като отчетливо изоставаше.

Бразилецът добави в актива си и още няколко десни лоукика, а след това и Уудли вкара десен прав, единствено че той не бе задоволителен, с цел да наклони везните в негова изгода. Лоукик и ляво кроше за Бърнс затвърди усещането, че той води темпото на борбата и е по-инициативният от двамата в осмоъгълника.
В почивката преди четвъртия рунд от ъгъла на Уудли в прав текст му споделиха, че би трябвало да нокаутира противника, с цел да завоюва дуела. Първата половина на частта бе прекарана в клинч без доста деяние, като някогашният първенец отново бе притиснат до оградата и поемаше леви прави и кикове от съперника си. Страхотна композиция от леви и десни прави още веднъж повали Уудли, който потърси избавление в клинч. Американецът седна и се отблегна на оградата, като по този начин прекара последната минута от рунда, приклещен от устремемия към най-голямата победа в кариерата си Бърнс. В последните секунди бразилецът опита да задуши съперника, само че сирената маркира края на четвъртия рунд.

Who deserves a 50K bonus tonight? #UFCVegas pic.twitter.com/c3u8CUYTJK
— UFC (@ufc) May 31, 2020 Бърнс незабавно влезе в клинч и още веднъж притисна до оградата Уудли, тъй като знаеше, че не би трябвало да му дава пространство за търсене на завръшващ удар с мощната дясна ръка. Интересното бе обаче, че реферът Хърб Дийн рестартира двамата, тъй като Уудли не правеше нищо значително, даже когато прекатурна позицията. Въпреки че се нуждаеше от нокаут, някогашният първенец не направи сериозен опит да го реализира, а Бърнс в нито един миг не загуби централизация и самодейността в осмоъгълника. Последната сирена маркира най-престижният триумф на бразилеца и поръчката му за мач за купата против носителя на пояса Камару Усман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР