Тайнственото изчезване Какво се е случило с двамата остава загадка.

...
Тайнственото изчезване Какво се е случило с двамата остава загадка.
Коментари Харесай

Мистерия на 90 г: Съпрузи тръгнаха на меден месец и изчезнаха безследно СНИМКИ

Тайнственото изгубване

Какво се е случило с двамата остава мистерия. Водачите по река Колорадо към момента приказват за този чудноват случай. Тяхната лодка с плоско дъно, способна да плава в плитка вода, била открита зарязан, само че в съвършено положение, три седмици откакто Глен и Беси Хайд безследно изчезнали.



Освен това не били открити никакви улики за това какво се е случило. На лодката им нямало доказателства, че са били ударени от бързеи или преобърнати в бурни води. Храната и запасите на семейство Хайд към момента бяха привързани към нея, като че ли търпеливо чакала двойката да се върне. От лодката не водели следи. На брега на реката нямало нищо неправилно. Нито едно тяло не се появило надолу по течението. Сякаш те просто изчезнали.



Глен бил умел строител на лодки и самичък си направил своята, която била 20-метрова. Няколко години преди изгубването той прекарал известно време като плавал по реките в Айдахо. Той не бил експерт, само че знаел по какъв начин да заобиколи река. Той също по този начин се надявал да сложи връх за скорост на Гранд Каньон. Беси била дилетант преди да стартират пътуването си, само че все пак тя минала няколко седмици предварителна подготовка.

Преди изгубването

До момента, в който двойката се срещнала с братята Колб, те се намирали на към половината път. Те се били отправили в началото към Грийн Ривър, Юта, а по-късно се отправили към Нидълс, Калифорния.

Емери Колб попитал Хайд за избавителното им съоръжение, а Глен дал отговор с усмивка, настоявайки, че те не са нужни. Според някои информации, Колб чувствал, че Беси може да се уморила от пътуването или се опасява от приближаващите бързеи, за които Колб предизвестил двойката.

Но все пак Глен настоял, че двамата с Беси да тръгнат допустимо най-бързо, с цел да поддържат графика си. Адолф Дж. Сутро (внук на някогашния кмет на Сан Франциско) и приятелят на фотографа Колб съпровождал фамилията през първите няколко благи от последващото им пътешестване. Той бил последният човек, който ги видял живи.

История на следствието

Няколко седмици по-късно, откакто двойката изчезнала, Емери Колб почнал издирването. Самолет бил включен в търсенето надолу по течението. В последна сметка лодката на двойката била открита. В лодката се намирал дневникът на Беси, с последна бележка от 30 ноември, наоколо до регион, наименуван Даймънд Крийк.



Нищо в дневника й не давало друго напътствие за местонахождението на двойката. Бащата на Глен събрал екип за търсене, който прекарал повече от месец в преходи през каньона покрай Даймънд Крийк, последното известно местонахождение на двойката, само че не разкрили нищо. Издирването било анулирано, приело се, че фамилията се е удавило, макар че лодката им била недокосната, а телата по този начин и не били открити. Тогава почнали спекулациите и странните наблюдения.

Легендите за изгубването на семейство Хайд

Дали случилото се може да е ликвидиране? Беси се чувствала обезпокоена по време на пътуването, може ли Глен да я е убиел в припадък на гняв? Или пък Беси да е лишила живота на Глен? А може пък двойката се е разделила, оставяйки лодката.

Имало е клюки, че Джорджи Кларк, гребкиня от Гранд Каньон, която умряла през 1992 година, в действителност може да е Беси Хайд. Приятелите на Джорджи разкрили след гибелта й, че същинското й име в действителност е Беси. Непознат дал копие от свидетелството за брак на Беси и Глен Хайд, открито в къщата на Джорджи.

Също по този начин, по време на разходка с лодка към Гранд Каньон през 70-те години на предишния век, жена е съобщи, че е Беси Хайд. Тя споделила, че е умъртвила Глен и по-късно е изчезнала. Освен това, на територията на имението на Колба са открити кости, които може да са останките на Глен, макар че няма доказателства за това.

Историята им остава мистерия, само че странната история на семейство Хайд породи разказ, няколко книги и стана обект на полемика за няколко телевизионни стратегии.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР