Тайно споразумение, противоречащо на всички наши правила и разграбване на

...
Тайно споразумение, противоречащо на всички наши правила и разграбване на
Коментари Харесай

Френски леви депутати определиха като разграбване на страната разкритията за връзки между Макрон и Юбер

" Тайно съглашение ", противоречащо на " всички наши правила " и " плячкосване на страната ". Така разясниха френски леви депутати оповестените в медии разкрития за връзки сред президента Еманюел Макрон и компанията " Юбер " (Uber), предава Франс прес.

Лидерката на парламентарната група на лявата партия " Непокорна Франция " Матилд Пано обаче съобщи в Туитър, че случилото се е " плячкосване на страната ". Според нея Макрон е работил по едно и също време в качеството си на министър и на " лобист на американска мултинационална корпорация, целяща да дерегулира трайно правото на работа ".

" Досиетата Юбер " са следствие, основано на хиляди вътрешни документи на компанията, изпратени от неизвестен източник до английския ежедневник " Гардиън " и предадени на Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ) и 42 медийни сътрудници. В. " Монд " прояви интерес към връзките на френския президент с американската компания по времето, когато той беше министър на стопанската система (2014-2016 година). Цитирайки голям брой свидетелства и документи, френският ежедневник стига до заключението, че в Берси е било подписано скрито съглашение сред Макрон и " Юбер ". " Монд " написа за срещи в кабинета на Макрон (по това време министър на икономиката), голям брой връзки (разговори онлайн и по телефона, както и есемеси) сред представители на френския клон на " Юбер " и Макрон.

Медиите показват някои практики, целящи да оказват помощ на американската компания да консолидира позициите си във Франция. На " Юбер " да вземем за пример било подсказано да показа промени пред депутатите.

От френския клон на компанията обявиха пред Агенция Франс Прес, че в действителност е имало такива срещи с Макрон, само че подчертаха, че те са били свързани със отговорностите му на министър на стопанската система и цифровизацията, отговарящ за техния бранш. Френското президентство сподели, че по времето, когато е заемал поста министър на стопанската система, сегашният президент е разговарял с голям брой компании, " участващи в дълбоката смяна в бранша на услугите, случила се през упоменатите години, която следваше да бъде улеснена, като се отстраняват някои административни спънки ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР