Тайната на доброто настроение е в ендорфините и серотонина. Всеки

...
Тайната на доброто настроение е в ендорфините и серотонина. Всеки
Коментари Харесай

10 храни, които ще ви избавят от депресията

Тайната на положителното въодушевление е в ендорфините и серотонина. Всеки има собствен метод да си обезпечи задоволително количество ресурси с тези субстанции. Най-лесният е, несъмнено, да ги приемате с храната.
Ето 10 храни, които ще ви оказват помощ да си осигурите задоволително жизнеспособност, сила и ужасно въодушевление:
Фурми и смокини
Арабите имат вяра, че като се хранят единствено с фурми и вода, могат да останат здрави и енергични в продължение на доста години. Фурмите и смокините са изключително богати на калий. Калият дружно с натрия вършат мозъка ни по-бърз и чевръст, а мислите ни - кристално чисти.
Банани
Бананът ни придава лека еуфория. Хапвайки го, бързо ще увеличите равнището на серотонин в тялото си, добре прочут като хормон на насладата и щастието.
Ядки
Всички ядки съдържат огромно количество омега-3 мастни киселини, които творят същински чудеса за мозъка - покачват вниманието и концентрацията, усъвършенстват паметта и интелигентността.
 ТОП храните, които ще ви заредят с сила за целия ден ТОП храните, които ще ви заредят с сила за целия ден
Колкото и сила да имаме по природа, ежедневните ни задължения са толкоз доста, че постоянно се усещаме изтощени до краен лимит. Осв...
Витамин С
Учените от Citrus Research демонстрират, че витамин С е главният зложелател на хормона на напрежението кортизол. Колкото и необичайно да звучи, в случай че желаете да сте по-малко нервни и обезпокоени, яжте лимони.
Морски водорасли
Липсата на адреналин в организма предизвиква хронична отмалялост. Водораслите могат да се притекат на помощ в този случай. Те съдържат доста витамини от група В, които контролират надбъбречните жлези. Известно е, че те вземат участие в производството на адреналина. По-здравословно е да ядете водорасли в минимално обработена форма.
Овесена каша
 Пресолено ядене: Топ трикове за решение на казуса Пресолено ядене: Топ трикове за решение на казуса
Със солта не трябва да се прекалява! Това е известно на всеки. Но от време на време прибавяме в ястията, които готвим, повече сол от нужното....
Любимата каша на културистите е богата на верните въглехидрати. Бавно всмукани, те възстановяват равнищата на кръвната захар. Ще спрете да се чувствате нападателни и недоволни. Спокойно, единствено умерено!
Зелени храни
„ Правило на светофара “ е потребен лайфхак, предложен от диетолозите: яжте всеки ден по три зеленчуци и плодове със съответните цветове - и ще бъдете здрави. Зелените храни успокояват, усъвършенстват водния баланс, облекчават прочувствения стрес и лекуват главоболие.
Авокадо
Авокадото ви оказва помощ да гледате на живота по-забавно с помощта на огромното количество фолиева киселина. Учените го назовават същински витамин за мозъка, тъй като той дейно се бори с разрушителните процеси, протичащи в кръвоносните съдове.
 Храните, които лекуват стомаха и нервите Храните, които лекуват стомаха и нервите
Изследователи от Националния университет Корк в Ирландия настояват, че храните с високо наличие на фибри могат да оказват помощ за справяне...
Мед
Диетолозите предлагат да се преодолее напрежението с лъжица мед. По време на стрес тялото ни се нуждае от глюкоза. Медът е отличен и потребен асистент тук.
Билков чай
Билковите чайове оказват помощ за облекчение на нервното напрежение. Мента, маточина, лавандула, листа от касис - всеки има своя лична рецепта за здраве.
Тези храни са непрестанно край нас. Винаги можем да си похапнем нещо вкусно, което да ни направи щастливи и спокойни. Освен върху нервите, тези храни ще влияят благотворно и върху имунната ни система.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР