Тайлър Джонсън и Онджей Палат вкараха при числено предимство, а

...
Тайлър Джонсън и Онджей Палат вкараха при числено предимство, а
Коментари Харесай

Тампа Бей прекъсна серията от загуби

Тайлър Джонсън и Онджей Палат вкараха при числено преимущество, а Яни Гурде добави една шайба с човек по-малко за успеха на Тампа Бей с 4:3 против Калгари в мач от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Така Лайтнинг прекъснаха серията си от четири следващи загуби и останаха на седем точки от водача в Атлантическата дивизия и Източната конференция Бостън, който надделя с 4:0 Ню Йорк Айлъндърс.

Алекс Килърн също се разписа с 24-ия си гол за сезона и Лайтнинг завоюваха първи мач след серията от 11 следващи победи. Андрей Василевски пък прекъсна лична поредност от три загуби с 18 спасявания за Тампа Бей, който разгласи преди началото на мача, че капитанът Стивън Стамкос ще претърпи интервенция и няма да играе до края на сезона.

Андрю Манджапане, Шон Мара и Елиас Линдхолм вкараха головете за Калгари, който не завоюва точки за първи път от последните си четири мача. Давид Ритих избави 30 удара при загубата на на Флеймс.
Защитникът Чарли Макавой вкара гол и подаде за още два, а Туука Раск избави 25 удара за успеха на Бостън с 4:0 против Ню Йорк. Така Селтикс останаха отпред на сборното класиране в НХЛ с 41/13/12 и 94 точки.

Райън О'Райли вкара единствения гол при дузпите и първенецът Сейнт Луис надделя с 4:3 Далас, продължавайки победната си серия в седми следващ мач. Давид Перон, Тайлър Бозак и Брейдън Шем също се разписаха за Блус.

Евандър Кейн вкара гол и записа асистенция, а Мартин Джоунс направи 24-и шътаут в кариерата си и Сан Хосе победи с 5:0 Питсбърг. Логан Кутюр, Джо Торнтън, Тимо Майер и Йоел Кенаб също се разписаха за Шаркс, които завоюваха втори следващ мач след серия от пет загуби.
Питсбърг пък е в серия от шест следващи загуби и това се случва за първи от сезон 2011/2012, когато Сидни Кросби бе контузен трайно.

Леон Драйзайтел към този момент има 102 точки през постоянния сезон, откакто вкара два гола и подаде за още един при победа на Едмънтън с 3:2 против Уинипег. Той е десетият хокеист от 1993/1994 насам, достигнал границата от 100 точки в 65 или по-малко мача. Никита Кучеров го направи в 62 за Тампа Бей през предишния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР