Тайланд заплашва да затвори Facebook, твърдейки, че не преглежда рекламите достатъчно добре

...
Тайландски министър от кабинета заплашва да се опита да затвори
Коментари Харесай

Тайландски министър от кабинета заплашва да се опита да затвори Facebook в страната, заявявайки, че Платформата за социални медии не прави достатъчно, за да проверява рекламите, които пуска, оставяйки хората уязвими за скъпи измами

От Associated Press, 22 август 2023 г., 7:09 ч. Facebook в страната, казвайки, че платформата за социални медии не прави достатъчно за проверка рекламите, които пуска, оставяйки хората уязвими на скъпи измами.

Чайвут Танакаманусорн, министърът на цифровата икономика и общество на Тайланд, каза в изявление в понеделник, че е готов да се обърне към наказателния съд до края на месеца, като спори за Facebook да бъде затворен в Тайланд.

Той каза, че тайландските власти вече са се обърнали към компанията майка на Facebook Meta да премахне измамни реклами, което е довело до блокиране на над 5000, но проблемът продължава. p>

Той каза, че рекламите или фалшивите профили във Facebook често претендират, че представляват реномирани финансови и инвестиционни съветници, предлагащи високи печалби, примамвайки хората в измами, в които те губят парите си.

Свързахме се по телефона във вторник, Meta в Тайланд поиска запитванията да бъдат изпратени по имейл до своя отдел за пресата, който не отговори веднага на искане за коментар относно обвиненията на министъра.

Не беше веднага ясно колко бързо съдът може да се произнесе по делото, ако бъде заведено от министерството.

Facebook е изключително популярен в Тайланд, с повече от 50 милиона потребителски акаунта за 66-милионното население на страната.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР