Тъй като епидемията в момента се разпространява по целия свят

...
Тъй като епидемията в момента се разпространява по целия свят
Коментари Харесай

Китай призова за глобален отговор на пандемията

Тъй като епидемията сега се популяризира по целия свят и се трансформира в световно предизвикателство, никоя страна не може да бъде оставена сама да се оправя с казуса, съобщи китайският министър председател Ли Къцян в петък вечер, като прикани интернационалната общественост да ускори съдействието със взаимен отговор.

Ли направи своите забележки по време на телефонен диалог с хърватския министър председател Андрей Пленкович, чиято страна е ръководител на ротационното председателство на Европейския съюз (ЕС).

Ли изрази съчувствия към Хърватия във връзка експлоадирането на COVID-19. Той сподели, че китайската страна е подготвена да даде поддръжка за битката на Хърватия.

Ли изрази вяра, че хърватската страна ще даде гаранции за сигурността и удобството на живот на китайските инженери и техници, участващи в построяването на огромни планове в Хърватия, както и на китайските жители, работещи и живеещи в Хърватия.

От своя страна Пленкович изрази своята признателност за усилената работа на Китай в битката против COVID-19.

Той се надява Китай да предложи поддръжка при закупуването на доставки и съоръжение на страната си за попречване на епидемии.

Припомняме, че болестта потегли от Китай през декември и към този момент засегна 199 страни. Около 600 000 са записаните случаи, а 27 000 - умрелите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР