Тъй като достъпът до данните и кибератаките стават все по-често

...
Тъй като достъпът до данните и кибератаките стават все по-често
Коментари Харесай

Instagram иска да подсили сигурността на потребителите с нова функция за личните съобщения

Тъй като достъпът до данните и хакерските атаки стават все по-често срещани, Instagram, сходно на доста други платформи, надгражда своите функционалности във връзка с сигурността на потребителите.

Платформата е ориентирана към попречване на нежелани изображения и видеоклипове в директните известия (DM). Тази актуализация беше показана малко след първичната фаза на тестване, сигнализирайки уговорката на платформата към потребителското преживяване.

Тази нова функционалност вкарва две основни промени в DM:

Потребител, който има намерение да изпрати DM на някого, който не е в листата на неговите почитатели, към този момент ще бъде стеснен до едно известие. Те могат да имат уголемен диалог единствено в случай че получателят одобри поръчката за чат. Първоначално DM поръчките могат да бъдат единствено текстови. Мултимедийни известия като изображения, видеоклипове или гласови известия, ще могат да се изпращат единствено след приемане на поръчка за чат.

Тези промени главно се оправят с издевателството, породен от нежелани известия и медии, изключително при дамите, които постоянно са цел на спам.

Синди Саутуърт, началник на отдела за сигурност на дамите в Meta, акцентира желанието на компанията:

„ Нашата съществена цел е да подсигуряваме, че потребителите се усещат сигурни, когато имат достъп до персоналните си известия. Обратната връзка от нашата общественост изигра значима роля при оформянето на тази функционалност, засилвайки задачата си да подобрим сигурността в Instagram “.

Допълнение към тази актуализация са съществуващите защитни мрежи на Instagram. Функцията „ Скрити думи “ отделя евентуално обидни DM, като подсигурява, че потребителите не получават обидни известия.

Инструментът „ Ограничения “ работи като щит против внезапно увеличение на нежеланите взаимоотношения. Освен това опцията „ Ограничаване “ дава на потребителите предпазлив способ за наблюдаване на евентуални насилници.

Активирането на тази алтернатива подсигурява, че мненията от стеснен консуматор остават скрити за обществото, до момента в който техните DM се реалокират в секцията за поръчки.

Освен това, потребителите могат да употребяват и функционалността за блокиране, която даже обезпечава спомагателен пласт сигурност, като разрешава блокирането на други свързани сметки с съответния консуматор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР