Търсят се по-интересни и непопулярни сортове, коментираха винени експерти. Избата

...
Търсят се по-интересни и непопулярни сортове, коментираха винени експерти. Избата
Коментари Харесай

New Bloom Winery с две нови топ вина в серията PIXELS

Търсят се по-интересни и непопулярни сортове, разясниха винени специалисти.

Избата в Съединение New Bloom Winery отпразнува празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан в петък с премиера на две нови червени виновност в серията им PIXELS. Те са от сортовете Регент и от Сира и се създават от напълно лични лозови масиви в Найден Герово, Тракийска равнина. На празника участваха и водещи винени специалисти у нас, които първи имаха опция да опитат двете нови виновност.

Амбицията на избата е да покаже модерното лице на българското винопроизводство, да се даде опция на консуматора да се наслаждения на виновност, в жанр Нов свят, само че създадени в България и на чудесно съответствие цена-качество. Затова и от избата не пестят старания и средства във въвеждането на модерните технологии и нововъведения. Серията PIXELS е отдадена точно на това. Двете нови червени виновност, допълват марката, която до момента включваше две бели (едното от Совиньон блан, другото от Шардоне), едно розе от френския вид Гренаш, едно пенливо от италианския вид Глера и едно алено – от Каберне Совиньон. Новите виновност също се затварят с новаторската система Ardea Seal

Тапата се приема за опция на класическия корк, с доста ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прахуляк и други. Подобна запушалка се употребява за скъпите френски виновност от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю. Това разрешава предпазване на алените виновност PIXELS и след отваряне за по-дълго време, което пък е от изгода за ресторантьорите, които желаят да оферират вино на чаша. Сред първите, които дегустираха новите PIXELS бяха Вихрен Велков и Георги Михов, Сомелиер на България за 2012 и 2011 година надлежно.

Двете нови червени виновност PIXELS Регент и PIXELS от сорта Сира се създават от напълно лични лозови масиви на New Bloom Winery в Найден Герово, Тракийска равнина – един от най-хубавите винарски райони. Главният енолог на избата и интернационален винен оценител Владимир Влъчков разяснява по време на зарязването: „ Ние бихме желали нашите виновност, без значение, че са разнообразни едно от друго, да имат една обща характерност, а точно – „ вкусни виновност “. А това, убеждавам ви, не е толкоз лесна работа. Смисълът на нашата философия в New Bloom Winery е усетът на виното “. Лозята на избата са близо 6000 дка. Екипът работи с над 14 друга сорта измежду които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло. Те са единствените към този момент у нас, които отглеждат и немските сортове Дорнфелдер и Регент, които дават доста положителни резултати в българския тероар, показват специалистите.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР