Търсят се най-добрите кметове! Но не за новия мандат, а

...
Търсят се най-добрите кметове! Но не за новия мандат, а
Коментари Харесай

Търсят се най-добрите кметове!

Търсят се най-хубавите кметове! Но не за новия мандат, а всред сегашните. И не след гласоподаване с бюлетини, а след онлайн допитване за националния конкурс „ Кмет на годината”.

„ Направихме платформата по този начин, че да е налична за всички. Днес стартирахме онлайн допитването, което ще трае 15 дни. Вече над 9 000 индивида са посетили платформата”, съобщи в студиото на Нова тв Боян Томов, шеф на уеб страницата за българските общини kmeta.bg.

„ Единият от забавните въпроси е за кмета и обществените мрежи. Много е значимо един градоначалник да бъде деен в обществените мрежи. За мен като жител на даден град ще е по-интересно да пиша и да задавам въпроси на непосредствено на моя кмет, или да стига до него и да може да ми отговаря”, разяснява Томов. „ В дребните обитаеми места кметовете са по-активни в обществените мрежи. В огромните общини кметовете употребяват екипи”.

В студиото беше коментиран и кметът на Рейкявик, който е избран като добър градоначалник, даже без тапия за висше обучение, само че хората го дефинираха като най-хубавият кмет.

„ Той е много сполучлив, с неговите си забавни хрумвания, които вкарва в общината. Но да не забравяме, че той е от семейство, което е обвързвано с локалното самоуправление.

За страдание, в България нямаме кмет, на който фамилията му генерации наред да е било част от политическия живот. Такъв образец е и кметът на Лондон. Много забавна е и историята на кмета на Атина. Кметът на Солун е един младеж. Идва миг за млади, енергични и атрактивни хора”, разяснява Томов.

„ Интересно е, че Борис Джонсън потегля от журналистическата кариера, той е атрактивен, по този начин е бил и в парламентарната си кариера, и като кмет, в този момент към този момент и като министър-председател. Сега би трябвало да внимава поради Brexit”, счита Томов.

„ Българският кмет би трябвало да бъде честен, правилен и колкото по-малко неща се дават обещание, само че извършват - толкоз по-добре. Имаме огромен проблем в България и в българското политическо протранство, тъй като обещаваме доста. Нека обещаваме по-малко, а да осъществим повече”, прикани Боян Томов.

"Обещавайте по-малко, изпълнявайте повече ", прикани Боян Томов кметовете. И означи, че вижда към този момент 3 години и половина кметове, които не можеш да намериш на никое място - нито в кметството, нито в онлайн пространството, а в този момент предизборно са станали доста дейни.

„ В категориите имаме „ Смарт сити”, която е извънредно значима, тъй като живеем в смарт свят. Образованието, спортът и туризмът са в една категория. За градската среда са доста значими и жителите, тъй като видяхме на доста обитаеми места, в които се направиха площади, посадиха се нови дръвчета, сложиха се нови кофи за отпадък, а след това дръвчетата бяха изпочупени, кофите бяха изпочупени... Много е значимо гражданското общество”, разяснява Томов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР