Търси се вариант да се допълнят условията и да се

...
Търси се вариант да се допълнят условията и да се
Коментари Харесай

Фандъкова: Търсим вариант за удължаване срока за ремонт на пл. Света Неделя

Търси се вид да се добавят изискванията и да се удължи срокът за кандидатстване в състезанието за създаване на концептуален архитектурно-градоустройствен план за площад " Света Неделя ". Това уточни кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти.

 © Българска телеграфна агенция
Фандъкова и основният проектант на столицата Здравко Здравков се срещнаха с представители на Камарата на архитектите. На нея са били разисквани настояванията на архитектите да се трансформират изискванията на състезанието, тъй че повече участници да могат да се включат в него.

Имаше оферти за промени по-скоро в изискванията за допускане на претенденти, за разширение на тези условия, с което арх. Здравков се съгласи и се договориха за нова работна среща в понеделник, с цел да изчистят тези оферти, сподели кметът и добави, че задачата, която е дала на арх. Здравков е, в случай че има юридическа опция да не се приключва състезанието, а да се добавят изискванията и да се удължи срокът.

В момента крайният период за предаване на предложения в състезанието за възобновяване, възобновяване и създаване на площад " Света Неделя " и прилежащите му обществени пространства е 18 октомври. Носителят на първа премия в конкуренцията ще бъде поканен за договаряне със Столична община за правене на механически и работен план.

Кметът Фандъкова изрази вяра тази нова среща да има сполучлив резултат - допълнение на конкурсните условия и удължение на периода.
 Ще има ли смяна в състезанието за ремонта на столичния площад „ Света Неделя “? Ще има ли смяна в състезанието за ремонта на столичния площад „ Света Неделя “?
Кметът на София Йорданка Фандъкова се среща на следващия ден с представители на Камарата на архитектите. Работната среща е поради настояването на камарата за смяна...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР