Търсете на пазара новия, седемнадесети том от популярната поредица „История

...
Търсете на пазара новия, седемнадесети том от популярната поредица „История
Коментари Харесай

Сензационна книга разкрива истината за „Стогодишната война“, която роди Жана д’Арк 

Търсете на пазара новия, седемнадесети том от известната поредност „ История на войните “. Премиерното четиво с създател Ростислав Ботев е отдадено на „ Стогодишната война “ и се популяризира с логото на влиятелното издателство „ Милениум “.

Книгата преглежда детайлно емблематичния спор сред Англия и Франция, който има определяща роля за живота и съществуването на няколко генерации от двете страни на Ламанша.

В късното средновековие сред Англия и Франция съществуват дълбоки несъгласия от династичен и териториален темперамент, които избуяват в траял повече от един век интервал на интензивни военни дейности. Стогодишната война ражда изключителни персони като Жана д‘Арк и Едуард, Черния принц, както и паметни сражения като тези при Креси, Азенкур и Формини. Дългогодишният, уморителен и за двете страни боен конфликт обаче не се демонстрира само в поредност от изкусни бойни дейности. Той спомага за одобряването на Франция като водеща континентална мощ и дава опция на Англия да потърси път към морско превъзходство. Освен това Стогодишната война постанова нови трендове във въоръжението и командно-административната конструкция на армиите и трансформира балансите сред обособените класи в публичното устройство. Тя става натурален генератор за процесите на рационализация в стопанско, техническо и идеологическо отношение и обрисува посоката на международното развиване в настъпващата след нейния край нова ера.

Книгите на издателство „ Милениум “ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на уеб страницата www.milleniumbg.eu. При поръчка през уеб страницата ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „ Княгиня Мария Луиза “ №92 и във фирмената книжарница „ Милениум “ на адрес ул. „ Цар Шишман “ №18.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР