Търсенето на дърва за огрев е увеличено още от есента

...
Търсенето на дърва за огрев е увеличено още от есента
Коментари Харесай

Ето как се спасяват българите от високите сметки през зимата

Търсенето на дърва за огрев е увеличено още от есента на 2021 година Това сподели в изявление за БТА заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов.

По думите му съгласно предварителни данни от държавните предприятия междинното нарастване на искащите да закупят дърва за огрев непосредствено от държавните горски и ловни стопанства е към 25-30 %. В някои обитаеми места - регионалните и други градове, търсенето е даже няколко пъти по-голямо от предходните години. Заместник-министърът увери, че управлението на Министерството на земеделието работи интензивно, с цел да отговори.

Към края на юли превозените дърва за огрев единствено от държавните гори са общо над 1,5 млн. пространствени кубични метра (874 000 плътни куб. м). Това количество е по-голямо от същия интервал за последните три години, сподели заместник-министърът.

За физически лица продажните цени на дървата за огрев, предлагани от държавните горски и ловни стопанства, са увеличени в обособени стопанства в степен, покриваща тяхната себестойност - всички направени разноски с струпване.

Държавните структури работят съвсем без облага при тези продажби, по ценоразпис. Всяко ново повишаване на дървата би било обвързвано само с увеличение на разноските за добива и предлагането им, сподели още Валентин Чамбов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР