Тържествено събрание за 151 години от създаването на Българската академия

...
Тържествено събрание за 151 години от създаването на Българската академия
Коментари Харесай

БАН отбелязва 151 години от създаването си

Тържествено заседание за 151 години от основаването на Българската академия на науките ще се състои през днешния ден от 11.00 часа в зала " Проф. Марин Дринов " на Българска академия на науките. Това заяви пресцентърът на научната институция.

Академията е приемник на Българското книжовно сдружение, учредено през 1869 година в румънския град Браила, и е най-старата и най-голямата научна институция в страната.

Академично слово на тематика " 150 години Българска екзархия и връзката й с Българското книжовно сдружение " ще изнесе проф. Лизбет Любенова - шеф на Научния списък на Българска академия на науките. Ще има и гала за връчването на Наградата на Българска академия на науките за публицисти за 2019 година

В централното предверие на Академията ще бъде подредена галерия, отдадена на първото българско научно списание. Експозицията " 150 година Списание на Българска академия на науките " е готова от Централната библиотека на Българска академия на науките.

Тържественото заседание ще се състои при спазването на всички противоепидемични ограничения. Събитието ще се излъчва онлайн на интернет страницата на Българска академия на науките - www.bas.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР