Търговското салдо на България с Руската федерация в момента е

...
Търговското салдо на България с Руската федерация в момента е
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: „Промяната“ направи България зависима икономически и финансово от Русия


Търговското салдо на България с Руската федерация сега е негативно и е в размер на 6.6 милиарда лева при негативно салдо от 2.5 милиарда лева за същия интервал на миналата година

От Facebook профила на някогашния финансов министър Лъчезар Борисов

„ Вчера, 14.09.2022 година, Национален статистически институт разгласява данните за външната търговия на България с трети страни за интервала януари – юли 2022 година Данните включват експорт, импорт и комерсиално салдо. Днес ще показва данните, а анализът и изводите оставям във Ваши ръце. Какво ни сподели Национален статистически институт?

Износът на България за Руската федерация за интервала е януари-юли 2022 година е 485.7 млн. лева, като за същия интервал на миналата година е бил 471.7 млн. лева, т.е. е налице опазване на размера, макар инфлацията при цени на производител. Това значи, че българският експорт в действителни размери се свил.

Вносът на България от Руската федерация по данните на Национален статистически институт е достигнал 7.09 милиарда лева за интервала януари-юли 2022 година при 2.97 милиарда лева за същия интервал на миналата година. Това значи, че вносът на България от Русия е повишен със 138.4%.

Търговското салдо на България с Руската федерация сега е негативно и е в размер на 6.6 милиарда лева при негативно салдо от 2.5 милиарда лева за същия интервал на миналата година. Ръстът на негативното салдо сочи, че България е близо 2.6 пъти по-зависима финансово-икономически сега от Русия, съпоставено с година по-рано.

Цялостното утежняване на комерсиалния баланс на страната се оказва, че се движи главно от отрицателния търговски недостиг с една страна. Въпросите оставям да бъдат заложени от Вас? “

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР