Търговският регистър отказа да впише поканата за извънредния Конгрес на

...
Търговският регистър отказа да впише поканата за извънредния Конгрес на
Коментари Харесай

Отказаха в Търговския регистър да се впише поканата за извънреден конгрес на БФС

Търговският указател отхвърли да впише поканата за изключителния Конгрес на БФС, който би трябвало да се организира на 15 март тази година. Причината е пропуски в документите от изключителното съвещание на Изпълнителния комитет на централата при започване на декември, като от ТР желаят нередностите да бъдат поправени, преди поканата да бъде публично вписана.

От ТР прецизират, че показаният препис-извлечение не е направен по отношение на условията на чл.50, ал.6 от устава и не съдържа решението за избор на управляващ съвещанието, подписите на ръководещия съвещанието и на всички присъстващи членове на ИК. Друг проблем е, че трима от членовете на ИК се съставляват от пълномощници, без да са показани доказателства в тази тенденция.

Също по този начин всички документи би трябвало да са подписани от съответния законно определен представляващ по закон според устава, разгласен по електронната партида на сдружението. Това основава проблем, защото като подобен продължава да бъде вписан Борислав Михайлов, само че той подаде оставка и за негов заместител бе посочен Михаил Касабов. От опозицията приканиха Касабов да бъде вписан в ТР като представляващ, само че от централата дадоха отговор, че това не е нужно. Остава под въпрос кой и по какъв начин ще подпише документите, с цел да бъдат те вписани в Търговския указател и надлежно изключителният конгрес да бъде извършен на 15 март.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР