Търговският кораб Galaxy Leader бе незаконно превзет от военен персонал

...
Търговският кораб Galaxy Leader бе незаконно превзет от военен персонал
Коментари Харесай

Отвлеченият кораб Galaxy Leader се намира в пристанището на Ходейда

Търговският транспортен съд Galaxy Leader бе " нелегално високомерен от боен личен състав посредством хеликоптер " на 19 ноември и в този момент се намира в пристанищната зона на Ходейда в Йемен. Това разгласи притежателят на отвлечения кораб, предава Reuters .

" Впоследствие всички връзки с кораба бяха изгубени “, се споделя в изказване на записаната на остров Ман компания Galaxy Maritime Ltd, притежател на Galaxy Leader.

" Компанията, като корабен тръст, няма да разяснява повече политическата или геополитическата обстановка “, се акцентира в публикувания текст.

Подкрепяните от Иран йеменски хуси пуснаха в понеделник видеозаписи, показващи по какъв начин въоръжени мъже слизат от хеликоптер и завладяват товарен транспортен съд в южната част на Червено море.

Екипажът на кораба Galaxy Leader, плаващ под флага на Бахамските острови, се състои от жители на България, Украйна, Филипините, Мексико и Румъния, разясниха от Galaxy Maritime. Корабът е нает от японската Nippon Yusen.

" Собствениците и мениджърите считат, че отвличането на този транспортен съд съставлява жестоко нарушаване на свободата на прекосяване за международния флот и сериозна опасност за интернационалната търговия “, обобщават от Galaxy Maritime.

Добавя се, че " главната грижа в този миг е сигурността и сигурността на 25-те членове на екипажа, арестувани от причинителите на това незаконно действие “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР