Търговище. Областният управител на Търговище Митко Стайков направи оглед на

...
Търговище. Областният управител на Търговище Митко Стайков направи оглед на
Коментари Харесай

Областна администрация Търговище: В най-тежко положение след бедствието е село Бостан, наводнени къщи, отнесени цигли, счупени прозорци и унищожена реколта са част от щетите

Търговище. Областният шеф на Търговище Митко Стайков направи оглед на най-засегнатите от интензивните превалявания села в региона. В най-тежко състояние ден след бедствието е село Бостан, община Омуртаг. Това оповестиха от Областна администрация Търговище. Наводнени къщи, отнесени цигли и счупени прозорци, унищожена годишна продукция са единствено част от вредите в обитаемото място. Пътят до селото бе непристъпен, а семействата без ток от 24 часа.
В момента екипи на Пожарна сигурност почистват пътя, а екипи от Енерго-Про работят по премахване на проблемите с електрозахранването. Утре обитаемото место ще бъде посетено от БЧК и чиновници на Агенция „ Социално подкрепяне “ за оказване на помощ на потърпевшите. Към сегашния миг бедстващи села на територията на региона няма. Има основана организация за разчистване на падналите дървета и листна маса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР