Търговецът на влияние в съдебната система Мартин Божанов - Нотариуса

...
Търговецът на влияние в съдебната система Мартин Божанов - Нотариуса
Коментари Харесай

И все пак, Нотариуса е бил информатор на МВР. Но МВР информирало него

Търговецът на въздействие в правосъдната система Мартин Божанов - Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. Доброволно. Като " осведомител ".

Това разкри през днешния ден Николай Стайков от Антикорупционния фонд, ден откакто от воденото от Калин Стоянов ведомство оповестиха, че няма да кажат е ли е бил, или не, техен помощник убитият, тъй като това било " държавна загадка ".

" Каца доскоро до мен едно птиче, таман да го изгоня и виждам в човката му сгънато листче, написа “ДЪРЖАВНА ТАЙНА ”. Отварям и уважавам: 

- Мартин Божанов - Нотариуса е регистриран като непринуден помощник на Министерство на вътрешните работи в категориите “ДЛ ” и “Информатор ” през 2005 година от Виктор Младенов, чиновник в 03 РПУ на Министерство на вътрешните работи - София ", написа Стайков във фейсбук профила си.

И нещо доста любопитно - което може да хвърли светлина върху това кой на кого е сътрудничил: Нотариуса на полицията или полицията на Нотариуса.

" Същият Младенов е правил голям брой нерегламентирани информации в базите данни на Министерство на вътрешните работи във връзка с лица, оперативно забавни за Нотариуса, включително за очевидци против него. Установено е при инспекция преди две години, няма санкции. 

В Секретен сътрудник Клуб на Нотариуса преди няколко месеца и преди убийството са били открити опиати. При обиск от Столична дирекция на вътрешните работи. Покрито отвред. "

Стайков споделя и по какъв начин след убийството на Нотариуса първият набран телефон от жена му е бил на върховен служител на реда, " дори много върховен ". Чак след този диалог идва позвъняването ѝ до Министерство на вътрешните работи за убийството. 

" Пишеше и име на служител на реда, само че хайванът беше сдъвкал хартията и не се четеше. Казах му, че това не са никакви държавни секрети, а чисто мафиотски. Не знам дали ме разбра, отлетя тъжно ", показва в умозаключение журналистът.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР