Търгът за продажбата на легендарната Комета-5, разположена в парка на

...
Търгът за продажбата на легендарната Комета-5, разположена в парка на
Коментари Харесай

Областният: Провали се търгът за Кометата, може да я превърнем в атракция

Търгът за продажбата на именитата Комета-5, ситуирана в парка на "Аспарухово ", се провали, заяви за Varna24.bg регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. 
Оказа се, че единственият претендент, който си е закупил тръжна документи, не я е подал в период, с което на процедура корабчето се оказа без нови кандидат-собственици.
Според Стоян Пасев подари наемането на кран, с който плавателният съд да бъде пренесен до компания за скраб, щяло да коства повече от оповестената цена от 9 500 лева. 
Затова той съществено обмисля разновидността вместо да бъде проведен още един търг, да бъде основан предприемчив комитет за спасяването на Кометата и тя да бъде непокътната като атракция при бъдещото възобновяване на парка. 
По думите на регионалния шеф до концепцията за продажбата на корабчето си стигнало след голям брой сигнали от жители, че то се употребява за заслон на клошари и два пъти на борда му е възниквал пожар. 
Въпреки това Стоян Пасев е на мнение, че паметното водно возило от социализма би трябвало да остане за поколенията и да бъде поддържано и стопанисвано като скъпа светиня. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР