тареца Паисий Светогорец (1924-1994) е един от най-големите чудотворци на

...
тареца Паисий Светогорец (1924-1994) е един от най-големите чудотворци на
Коментари Харесай

Св. Паисий Светогорец със скандално пророчество: Третата световна война ще тръгне от Балканите

тареца Паисий Светогорец (1924-1994) е един от най-големите чудотворци на нашето време. Заради праведния си живот и богоугодни каузи е разгласен за светец от Православната черква.

Той оставя доста поуки по какъв начин хората да живеят съразмерен живот в синхрон с Бога, с цел да спасят душите си. Отшелникът дава и някои пророчества за последните времена преди идването на Антихриста, които се дефинират като много скандални. Но кой древен оракул е бил приет от своите съвременници. Повечето са преследвани поради предсказанията си, в които постоянно са порицавали мощните на деня, разясняват монаси на Атон, където Паисий живеел в една келия (отшелнически дом с жилищна част и параклис-б.а.).
Украйна
На фона на войната в Украйна предсказанията на Св. Паисий стават все по-актуални. Негови тълкуватели разясняват, че той предсказва Трета международна война, която, както и Първата, още веднъж ще тръгне от Балканите. Като следствие Паисий виждал, че страната - правоприемник на тогавашната Османска империя, ще бъде раздробена. Самият той е кападокиец и малоазиец и може би по тази причина е виждал историята на света през родното си място, нейде в днешна Турция. Според Паисий изпърво ще има нещо като Нова Балканска война. Световните сили страхливо ще се намесят. Накрая сякаш ще стартират мирни договаряния. Част от тях ще плануват да се дадат проливите - Босфора и целият Истанбул, на Гърция като гаранция, че ще има свободно корабоплаване. Дали това ще се случи, или е по-скоро неверно тълкувание на южните ни съседи, мечтаещи за Велика Гърция, остава мистерия.

Все отново има много свидетелства, че светогорският духовник постоянно е казвал, че както Константинопол е бил в християнски ръце, това още веднъж ще се случи.
Прокудени
Митрополит Атанасий Лимасолски свидетелства, че стареца Паисий постоянно споменавал следното: „ Турция ще се разпадне, популацията ще избяга към Мала Азия и прокудените гърци ще вземат още веднъж Кападокия. Не споделяше по кое време ще станат тези неща, нито определяше дати, нито в миналото споделяше, че хората би трябвало да купят хранителни артикули, тъй като идвала война “.

Физикът Атанасиос Раковалис се кълне, че не страда от някакви заболели патриотични усеща, даже актуалната обстановка на родината му го карала да се срами. Но всички предсказания, които обнародва, твърди, че е чул от устата на Св. Паисий, на който постоянно Атанасиос гостувал. По думите му още през 80-те години на предишния век монахът пророкувал, че кюрдите скоро ще основат своя страна, а арменците ще си възвърнат отнети в предишното територии. Накрая гръцката армия без пердах ще влезе в Цариград.

„ Аз се зачудих по какъв начин Гърция, която е с население от 10 млн., ще се оправи с ръководството на град като Истанбул, който е 12 млн. Върнах се на другия ден при отец Паисий и му споделих моите разсъждания, а той ми се засмя и сподели: „ Три неща ще се случат в тези дни: ще има холера и голям брой от популацията там ще изгубят живота си, а някои ще бъдат погубени поради огромната война, която следва. Второ, ние ще вземем единствено европейската част на Истанбул, а доста турци ще избягат в азиатската част. Трето, Великите сили ще създадат това, тъй като ще желаят да прекосяват свободно Босфора - ще желаят проливите да бъдат интернационални “.

Атонският оракул виждал още, че доста от светските люде в Турция ще стартират да одобряват Свето кръщение.

На друго място Св. Паисий казвал, че когато стартират да се строят язовири по река Ефрат, то значи тези времена на идната война са близо.
Тигър и Ефрат
Анализатори акцентират, че това в действителност към този момент се случва. Турция построи поредност от язовири през реките Тигър и Ефрат в границите на своя план за Югоизточен Анадол, в това число огромната водноелектрическа централа Илису, открита през 2019 година А това отваря вратата към другата евентуална война в Близкия изток, която ще се води за намаляващите водни запаси. Именно сушата през 2011 година подпали гражданската война в Сирия, довела до милиони жертви и невиждана емигрантска вълна към Европейски Съюз.
Персийският залив
В книгата на Николаос Зурнацоглу „ Свидетелства на поклонници: Старецът Паисий “, се дава известна изясненост към това по какъв начин ще протече третата международна война. Паисий видял следния вид на бъдещето - след разпадането на Турция Русия ще продължи войната до Персийския залив. Но нейните войски ще бъдат спрени отвън Йерусалим. Тогава западните сили ще дадат период на русите от 6 месеца, с цел да изтеглят войските си от Светите земи. Те обаче няма да се съобразят с този период. Тогава западните сили ще стартират да струпват войски за офанзива. Войната, която избухва към този момент, ще бъде световна и ще докара до доста жертви, само че и до огромно проваляне на руснаците. „ Ще последва огромно кръвопролитие. Големите градове ще се трансфорат в руини “, предупреждавал Св. Паисий Светогорец.

Много хора са се опитвали да запишат беседите и пророчествата му даже скрито, само че нищо не се получавало. Свидетелство на поддръжник на име Георги Куркулиотис гласи следното: “Една група студенти отидоха при стареца и един от тях бе взел със себе си дребен диктофон, с цел да запише диалога им. След като си поговориха, по някое време старецът сподели: “Това, което държиш в джоба си, не е записало нищо ”. Момчето остана като попарено. Действително, когато прослуша касетата, не беше записана нито дума ”.
Виждал бъдещето като Св. Козма Етолийски
Знае се, че от пророците преди него Паисий признавал Св. Козма Етолийски, живял през XVIII век. Той феноменално тъкмо предсказва края на турското робството, експлоадирането на Първата и Втората международна война, появяването на тв приемниците, спътниците и какво ли не.

Паисий постоянно казвал, че каквото е споделил Св. Козма, и той го вижда. Гръцки медии тръбят, че съгласно едно предсказване ще има война в Косово. Германия и Албания ще се намесят и ще стане комплицирано. Затова някои тълкуватели смятат, че в действителност световната война ще бъде предшествана от нова Балканска война.
Парите изчезват, идва Антихриста
Старецът Паисий приказвал, че скоро ще пристигна Антихриста. Неговата власт над човечеството ще плъзне бързо по линия на парите, защото банкнотите в бъдещето ще изчезнат. „ Скоро ще пристигна време, даже да желаете да си изтеглите парите, няма да можете - това ще е дълъг и комплициран развой. Това ще лишава време, процедури... “, казвал отшелникът. И още: „ Нациите по цялата земя ще банкрутират и няма да имат пари да нахранят народа си. И тогава избрани банки, които са негови принадлежности, ще дават пари на страните и те ще го боготворят като огромен покровител. Чрез технологията той ще пороби света “.

Според Паисий най-после и банковите карти ще изчезнат. Всичко ще бъде сменено от нещо, сходно на баркод, който ще бъде слаган в тялото на индивида, на челото или на ръката. Той ще съдържа всичко от самоличността му до портфейла. „ Единствено тези, които имат печата на Антихриста, ще могат да купуват и да продават и да се обслужват. Верните, които откажат, ще се озоват в усложнение. Затова дано занапред свикнат да живеят просто и в случай че могат да имат по някоя равнища, няколко маслинени дървета или някое животно за потребностите на фамилията си. Това притеснение ще продължи към три, три и половина години. Бог не ще остави хората безпомощни ”, пророкувал атонският феномен.
Спаси дете от гумите на камион
Старецът е бил и огромен молител, като свидетелствата за чудесата му не са едно и две. В един подобен случай, до момента в който атонският духовник се молел за всички пътуващи, едно 9-годишно момче, намиращо се в Южна Гърция, пресичало пътя. В този момент то не вижда, че камион идва от неговата посока. Точно преди конфликта момчето е хванато от „ някакъв духовник “ и пренесено на отсрещната страна на пътя. След като се съвзело, детето огледало към себе си, само че „ свещеникът “ бил липсващ.

Бащата на това момче желал да откри индивида, който избавил живота на сина му, с цел да му благодари. Случайно или не, търсенията му отвели него и сина му на Света гора при св. Паисий. Виждайки монаха, момчето извикало: „ Татко, това е свещеникът, който ме избави! “ Те разговаряли със св. Паисий. Разказали му случката, а той без съмнение им обяснил, че тъкмо по това време се молел за пътуващи хора, само че не участвал персонално на мястото на случката. Оказало се, че Св. Дух е избавил момчето посредством молитвите на стареца, показвайки по едно и също време светостта на Паисий, силата на молитвата и благодатта и милостта Божии.
Гробът му е край Солун
Преподобният Паисий е роден на 25 юли 1924 година във Фарас, Кападокия, а животът му е изпълнен с обич към Бога и близък. Дълги години живее на Атон. Там той има своя келия.

Към дребната къщурка се стичат поклонници от целия свят, включително и българи. Всички той поучава по какъв начин да преодоляват житейските несгоди със своя подарък да пророкува и да черпи мъдрост от Божествения проект. Светията учил, че няма такова нещо, което Бог не може да стори. Човек обаче би трябвало да няма горделивост и да живее с Божите тайнства.

Не липсват случаи, в които старецът е лекувал миряни. Св. Паисий предава Богу дух на 12 юли 1994 година Погребан е в учредения от него девически манастир „ Св. Йоан Богослов “ в Суроти, край Солун. През месец януари 2015 година Св. синод на Вселенската патриаршия канонизира преподобния Паисий.

Любомир Старидолски, " "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР