Танцът „Кан-Кан“ изпрати балет „Вега“ на финала на „България търси

...
Танцът „Кан-Кан“ изпрати балет „Вега“ на финала на „България търси
Коментари Харесай

Балет „Вега“ стигна до финала на „България търси талант“


Танцът „ Кан-Кан “ изпрати балет „ Вега “ на финала на „ България търси гений “. Те ще се състезават за огромната премия от 50 000 лв.. За да разясняват какво може да чакаме на финала, в студиото на „ Тази заран “ гостуваха художественият началник на балета Марианна Савова и две от девойките – Преслава Раославова и Ина Детелинова. Те разкриха, че сами не са очаквали да стигнат до финала.

„ Това беше доста приятна изненада и за нас “, показа Марианна Савова. „ Имаше доста мощни други участници. Имахме и други любимци. Но беше вълнуващо. “



Тя разкри, за танца с дълготрайност от 3 минути са били нужни 3 месеца подготовка. Зад изкуството постоянно стои доста труд, нерви и напрежение.

Някои от девойките в балета стартират да танцуват на напълно ранна възраст и не престават години по-късно. Всеки ден имат по три подготовки, само че когато имат концерт или показване, подготовките са повече.



„ Школата е притежател на голям брой награди “, показа Марианна Савова. „ Това е във всяка една възрастова група и в едни поредни години. “

Тя признава, че на този стадий за балета е невероятно да пътува в чужбина за интернационалните участия, защото са от дребен град и излиза прекомерно скъпо. Ако завоюват обаче, огромната премия може да им разреши да осъществен фантазиите си.



Балетът завоюва журито и публиката още с първия си танц. Тогава те избраха да изтанцуват индийски танц.

За финала са подготвили нещо по-различно, само че към този момент отхвърлят да споделят какво могат да чакат феновете.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР