Тънката фигура е не само показател за красота, но и

...
Тънката фигура е не само показател за красота, но и
Коментари Харесай

Няколко ефикасни упражнения за сваляне на килограми

Тънката фигура е освен индикатор за хубост, само че и за добрo здраве. Изобилието от нездравословна храна, часове заседнала работа, неналичието на чист въздух водят до увеличение на тежестта и появяването на разнообразни типове болести. Лекарите предлагат да се вършат минимум 30 минути дневно физически натоварвания.

Посещението на фитнес център въобще не е належащо, тъй като за заетите хора има отлична опция - извършения за намаляване вкъщи. Комплекс от ефикасни извършения ще помогне да се поддържа фигурата без доста време и пари, а и да намалите напрежението и да се освободите от него. Основното е да спортувате постоянно.

Начинаещите хора, които нямат опит с фитнеса, би трябвало да стартират с елементарни извършения, които ще оказват помощ на тялото последователно да свикне със напрежението. Оптималното време за начинаещи е 20 минути. Всички придвижвания би трябвало да се правят постепенно, без да се употребяват тежести първоначално.

Всяко занятие би трябвало да стартира с разгряване. Тренировка за начинаещи включва следните придвижвания:

гладко въртене на главата (10-15 пъти);

прави ръце напред и нагоре (10-15 пъти);

въртене на таза (8-12 пъти);

кръгове с коленете (10-15 пъти);

скачане на място (10-15 пъти).

Петминутната загрявка приготвя тялото за главния блок от извършения и оказва помощ да се избегнат пострадвания. Комплексът за начинаещи, осигуряващ бърза загуба на тегло, включва следните извършения (броят на повторенията - 15-20 пъти):

Полуклек: изпънати ръце напред.

Напади: различно напред с ляв и десен крайник. Важно: Коляното би трябвало да се огъва под прав ъгъл при натискане.

На ширината на раменете разтворете краката - мудни клекове за 3 преброявания, по-късно постепенно изправяне.

Заемете изходно състояние - колянна опора, след което благодарение на дланите си натискайте постепенно пода. По време на упражнението гърбът е изправен, работи се единствено с ръцете. Ако усетите дискомфорт в коленете си, би трябвало да поставите под тях ниска възглавница или забрадка.

Упражнение за преса: легнете по тил, сгънете краката в коленете, ръцете прибрани до тялото, постепенно повдигайте раменете си, вдишвайте и издишайте. При покачване би трябвало да се повдигат единствено раменете - това довежда до напрежение на коремните мускули.

Повдигане на бедрата: легнете по тил, поставете ръцете до тялото, повдигнете задните елементи, правете бързи придвижвания с бедрата нагоре и надолу. При покачване би трябвало оптимално да компресирате глутеалните мускули.

Тези извършения са за начинаещи, единствено за 20 минути и включват натоварване на " проблематичните " зони: крайници, бедра, ръце и плещи. По време на заниманието се позволяват дребни почивки, само че не повече от 5 минути.

Завършете тренировката с леки, разпускащи извършения. За да отслабнете у дома бързo, е належащо да се включите в интензивна стратегия с мощни и аеробни извършения. Аеробното упражнение води до увеличение на сърдечната периодичност - наложително изискване за дейно изгаряне на мазнините. Силовите извършения спомагат за увеличение на мускулната маса, от която зависи красивият релеф на фигурата.

Има няколко схеми на домашни тренировки: тичане навън, танцуване на аеробика, велоаргометър.

На идващия ден - подготовка с по-голяма мощ, която включва извършения за всички мускулни групи. По време на заниманието = се комбинират мощни и аеробни извършения. Например, стартира се с 5-минутна разходка с велоергометър, а по-късно се извършват коремни извършения, идващите 5 минути - аеробика, с извършения за бедрата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР