Талин. На последното формално заседание българският енергиен министър Теменужка Петкова

...
Талин. На последното формално заседание българският енергиен министър Теменужка Петкова
Коментари Харесай

Министър Петкова пое ротационното председателство на Съвета „Транспорт, телекомуникации и енергетика“, част „Енергетика“

Талин. На последното официално съвещание българският енергиен министър Теменужка Петкова пое председателството на Съвет „ Транспорт, телекомуникации и енергетика “, част „ Енергетика “ от министъра на стопанската система и инфраструктурата на Естония госпожа Кадри Симсон, оповестиха от пресцентъра на министерството . Петкова благодари на естонското председателство за забележителните достижения в осъществяване на общата стратегия на триото Естония, България и Австрия. В рамките на съвещанието на Съвета дружно с останалите енергийни министри на Европейски Съюз постигнахме общ метод по законодателни актове от пакета „ Чиста сила за всички европейци “ – регламента за ръководство на Енергийния съюз, директивите за електрическа енергия и сила от ВЕИ и регламента за електрическата енергия. „ Ще работим интензивно за поощряване партньорствата на всички нива на основата на интегриран метод и взаимно съдействие, с фокус към усилване на районното съдействие със Западните Балкани “, акцентира министър Петкова.
„ Изграждането на постоянен Европейски енергиен съюз и реализиране на позитивни резултати по настоящите тематики от дневния ред на Съвета на Европейски Съюз са главен акцент в програмата ни за първото българско председателство. За нас е значимо реализирането на поетапен и стопански аргументиран преход към ниско-въглеродна енергетика, при отчитане на националните специфики на енергийния бранш във всяка държава-членка “, сподели Петкова. По думите на енергийния министър страната ни ще взе участие в постигането на по-нататъшен прогрес в полемиките по законодателния пакет „ Чиста сила за всички европейци “. Сред главните цели за България е развиване евентуална на районното съдействие посредством създаване на изчезналата инфраструктура, за гарантиране сигурността на енергийните доставки. За обезпечаване на енергийна сигурност в Югоизточна Европа от основно значение е действието на газови връзки със прилежащите страни, както и построяването на европейски газоразпределителен център на Балканите, добави българският енергиен министър при показване програмата на българското председателство в енергийния бранш.
През идващите шест месеца се планува провеждането на постоянни препоръки на енергийните министри, както и над двадесет конференции и срещи по енергийни тематики, които ще се проведат в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР