Талибаните в Афганистан се готвят да обявят днес своето правителство,

...
Талибаните в Афганистан се готвят да обявят днес своето правителство,
Коментари Харесай

Вижте кой ще управлява Афганистан! Той ще бъде над президента на размирната държава

Талибаните в Афганистан се готвят да разгласят през днешния ден своето държавно управление, предава Ройтерс. Страната е на ръба на стопански колапс след 20 години война. Радикалните ислямистки бунтовници се върнаха на власт преди две седмици.

Върховният водач на илямисткото придвижвания Хайбатула Ахунзад (на снимката) се чака да има най-голяма власт, като под него в йерархията се подреждат директорски съвет и президент, заяви Ройтерс, базирайки се на почитан талибански представител.

Върховният водач на талибани те има трима заместници: Mолави Якуб, наследник на създателя на придвижването, починалия молла Омар; Сираджудин Факани, предводител на мощния едноименен клан и Aбдул Гaни Бaрaдaр, един от членовете създатели на придвижването.

Неизбраният водачески съвет беше органът, който управляваше Афганистан по време на първия режим на талибани те от 1996 година до изгонването им от американските войски през 2001 година Той се прочу с коренно използване на ислямското право - шериата - в това число с обществени изтезания, рязане на крака, възбрана на дамите да работят, да учат и да излизат на открито непридружени от родственик от мъжки пол, възбрана на музиката и прочие

Днес талибани те се опитават да се показват пред света с по-умерен облик поради виталната значимост на интернационалната финансова помощ, която предходната година представляваше 40 % от Брутният вътрешен продукт на страната.

Съединени американски щати и Европейският съюз не одобряват уверения на думи и декларират, че признаването на новата власт и помощите за Афганистан ще зависи от делата ѝ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР