Талибаните проведоха пореден кръг разговори с американски представители днес. Този

...
Талибаните проведоха пореден кръг разговори с американски представители днес. Този
Коментари Харесай

Талибаните са имали нови разговори с американски представители

Талибаните организираха следващ кръг диалози с американски представители през днешния ден. Този път той се състоя в Обединените арабски емирства и включваше и присъединяване на саудитски, пакистански и емиратски представители. Това е част от опитите да се постави завършек на 17-годишната война в Афганистан по пътя на договарянията, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид сподели, че диалозите с американските представители са касаели края на "инвазията в Афганистан ", само че не навлезе допълнително детайлности. Той опроверга информациите на афганистански медии, че афганистанските държавни представители, които също са в ОАЕ, са имали среща там с талибаните.

"Няма проекти за среща с представители на администрацията на Кабул ", съобщи Муджахид.

Саудитска Арабия, ОАЕ и Пакистан са единствените три страни, които признаха талибанското ръководство през неговите пет години. То завърши през 2001 година с ръководената от Съединени американски щати инвазия. Съединени американски щати похарчиха 1 трилион $ в Афганистан, откогато бяха изгонени от власт талибаните.

Държавният департамент на Съединени американски щати нито отхвърли, нито удостовери предходни срещи на американски представители с талибаните, само че специфичният делегат на президента на Съединени американски щати за Афганистан Залмай Халилзад сподели, че се е срещал с всички страни в спора.

Талибаните управляват съвсем половината от Афганистан и правят всекидневно офанзиви, множеството от които са ориентирани против силите за сигурност и държавни представители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР