Таксите, наложени от България за транзита на руски газ към

...
Таксите, наложени от България за транзита на руски газ към
Коментари Харесай

ЕК: България ще реши къде да отидат парите от таксите за транзита на руски газ

Таксите, наложени от България за преноса на съветски газ към Сърбия, Унгария и Северна Македония, са национална мярка и по тази причина България ще реши къде да отидат парите от тях . Това съобщи представителят на Европейската комисия Тим Макфий, представен от БНР.

Миналата седмица по време на Европейския съвет в Брюксел министър председателят Николай Денков заяви, че сега текат съвещания сред страната ни и Европейска комисия по отношение на наложените такси. Тогава той разясни, че тези пари може би ще отидат в европейския бюджет.

" Досега Европейски Съюз е наложил Ограничителните ограничения за енергетиката засягат петрола и въглищата, само че не и вноса на газ ", посочи през днешния ден представителят.

Също предходната седмица министър-председателят увери, че и че таксите са издържани изцяло в духа на съответната инструкция.
 Румен Радев оспорва пред Конституционен съд таксите върху импорт и пренос на съветски газ
Румен Радев оспорва пред Конституционен съд таксите върху импорт и пренос на съветски газ

Нарушават се и правилата за гарантиране на правото на благосъстоятелност и на свободната стопанска самодейност

Припомняме, предходната седмица президентът Румен Радев а въведената от Народното събрание нова енергийна вноска върху вноса и

В резултат на това финансовият министър, че не пази националния интерес, а този на " Газпром " и Руската федерация. Премиерът също изрази мнение, че  и президентът не е трябвало да го прави.

България не внася газ от Русия за лични потребности след през април 2022 година
 Николай Денков отбрани таксата върху вноса и преноса на съветски газ
Николай Денков отбрани таксата върху вноса и преноса на съветски газ

Като образец дава контракта с " Боташ ", в който също има такса

През страната ни обаче минава маршрутът на мощно намалелите потоци по тръбопроводите, по които Русия изпраща газ към Европа. Почти половината от съветския тръбопроводен газ влиза в България от Турция посредством връзката " Турски поток " за по-нататъшни доставки към  и други елементи на Южна Европа .

При българските управляващи бяха подложени на критика с изключение на за всичко друго и че даже не са обезпечили благоприятни условия и разклонения българските консуматори да се възползват от доставки, а страната ни единствено транзитира газ. За сметка на това планът бе построен скоростно, до момента в който българо-гръцката газова връзка се бавеше.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР