Таксиметровите шофьори излизат на общонационален протест във вторник – 15

...
Таксиметровите шофьори излизат на общонационален протест във вторник – 15
Коментари Харесай

Таксиметровите превозвачи излизат на протест, искат вдигане на цените

Таксиметровите водачи излизат на общонационален митинг във вторник – 15 декември, с искане за увеличение на цените. Това оповестиха от Федерация на таксиметровите водачи.

Протестът ще се организира пред общините в страната от 12 часа. В София шествието ще тръгне от три лъча, което ще се съберат пред „ Московска “ 33..

Поводът за митинга е, че нито една институция не дала отговор на настояванията на сектора. На 26 ноември 2020 година Федерацията на таксиметровите водачи внесоха настояванията си в Министерски съвет, в Министерство на превоза, в Министерство на стопанската система и в Столична община.

До сегашния миг нито един представител на тези институции не се е свързал с нас, нито е показал заинтригуваност или е посочил по някакъв метод, че не неглижира проблемите и настояванията ни, разяснява Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи.

Браншът упорства за съответни условия на труд и актуализиране на цените. Предложението е началната такса да бъде 2.10 лева, а за километър да се заплаща по 1.30 лева дневна и по 1.50 лева – нощна цена. Цената за повикване на такси да стане 2.10 лева, а минута престой да се таксува по 42 стотинки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР