Таксиметрови шофьори се опитаха да блокират достъпа до Барселона за

...
Таксиметрови шофьори се опитаха да блокират достъпа до Барселона за
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори се опитаха да блокират Барселона

Таксиметрови водачи се пробваха да блокират достъпа до Барселона за втори ден, в хода на стачка, белязана с принуждение против водачи от Uber и Cabify, които прекратиха работата си в испанския град.

Стотици таксиджии се събраха на летището „ Ел Прат “ на Барселона, второто най-натоварено в страната, и подкараха постепенно към пристанището, предизвиквайки няколко километрово запушване, съобщи БГНЕС.
Секторът на такситата разгласи 48-часова стачка, откакто испанското държавно управление апелира решението, утвърдено от управляващите в Барселона, което ограничи броя на лицензите за услуги в жанр Uber, предоставяни на професионални водачи, които не са таксиметрови водачи.
Решението, което е спряно до взимане на решение, планува, че един лиценз може да бъде публикуван на всеки 30 лиценза за таксита в Барселона.
През първия ден от стачката в сряда някои таксиметрови водачи хвърляха камъни по колите на лицензирани частни водачи от вида на Uber, а на някои бяха спукани гумите.
Най-малко двама водачи са били отведени в болница, съгласно асоциацията, представляваща фирмите Unauto VTC. Нападенията подтикнаха Uber и Cabify да преустановят услугите си в Барселона, до момента в който продължава таксиметровата стачка.
От авторитетната асоциация " Елит такси " обявиха, че въпреки " пламенно да отхвърлят и осъждат безусловно всевъзможен тип принуждение или експанзия ", те ще продължат да се борят " до края ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР