Таксата за смет да се запази в настоящите си размери

...
Таксата за смет да се запази в настоящите си размери
Коментари Харесай

Таксата за смет в Пазарджик остава непроменена за 2023 година

Таксата за боклук да се резервира в актуалните си размери през 2023 година както за битовите, по този начин и за корпоративните консуматори в Пазарджик и селата от общината. Това предложение на локалната администрация е импортирано в Общинския съвет за идното за актуалната година съвещание на Общинския съвет.

Според приложената към плана план-сметка, разноските за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на боклуци са 14 704 298 лв.. Общият залог за застраховане на деностите е 11 777 864 лв.. През 2022-ра до 30 ноември са събрани общо 9 520 661 лв..

Очакваните приходи от такси за битови боклуци за 2023-та са към 11 770 лв.. Те няма да са равни на разноските, само че се предлага размерът на локалния данък да остане неизменен. Такава опция е планувана в текст от Закона за локалните налози и такси, който споделя, че събраните доходи може да не възвръщат цялостните разноски, в случай че Общинският съвет реши, че това се постанова за отбрана на публичния интерес. В този случай разликата сред разноските и размера на таксата е за сметка на други общински доходи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР