Такова е решението на комисията към Министерството на правосъдието, което

...
Такова е решението на комисията към Министерството на правосъдието, което
Коментари Харесай

Всички Чакаха Развръзката! Ето Го Решението За Имотите На Симеон Сакскобургготски

Такова е решението на комисията към Министерството на правораздаването, което ще бъде оповестено до края на седмицата, заяви bTV, като се базира на свои източници.

Преди три седмици страната изиска от Софийския градски съд да спре делата за „ царските парцели ” до реализиране на съглашение.

„ След 6 месеца, в случай че не бъде реализирано извънсъдебно решение на проблема, делото продължава ”, изясни районният министър Николай Нанков.

Адвокатите на Симеон Сакскобургготски оповестиха, че са съгласни делата да бъдат спрени. Обект на правосъдни разногласия са дворецът в Царска Бистрица, 16 хиляди декара гори в Рила и дворецът „ Врана ”, в който сега живее Симеон Сакскобургготски.

Връщането на тези парцели ще бъде уредено със специфичен закон, с какъвто са отнети през 1947 година

Преди 8 години Народното събрание наложи мораториум за използването на цялото имущество на Симеон Сакскобургготски. Затова той съди страната в Страсбург.

Преди четири години го попитахме кое чака да се случи първо - да завърши делото в Страсбург или да бъде признат закон за парцелите.

„ Ако бях подобен да търгувам с нещата, нямаше да съм тук към този момент, щях да съм си отишъл в чужбина. Етиката и моралът ми не е да търгувам с въздействие, с другарство или политически ”, сподели Сакскобургготски.

Няколко години, откакто страната реституира парцелите на Симеон и сестра му Мария Луиза нае една от най-големите адвокатски фирми за да си ги върне. Имотите, издигнати на държавна или общинска земя - Кричим, Саръгьол и Ситняково, не могат да бъдат върнати.

Споразумение може да се реализира за дворците в Царска Бистрица и Врана.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР