Такава слабост, такова малодушие не бива да съществува в българското

...
Такава слабост, такова малодушие не бива да съществува в българското
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Такава слабост и малодушие не бива да има в управлението на държавата

Такава уязвимост, такова безволие не трябва да съществува в българското ръководство на страната. Това съобщи в коридорите на Народно събрание някогашният външен министър и сегашен депутат от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева по отношение на предлагането за разпределяне на помощ за Украйна.

Тя изрази противоречие с опцията за предоставяне единствено на каски и бронежилетки. Според нея предлагането на " Продължаваме Промяната " (ПП), признато през вчерашния ден на съвещание на Комисията по външна политика, е " нищонеказващо ".

" Тези, които не поддържат Украйна, поддържат войната ", сподели още Захариева. Тя счита, че министър председателят има болшинство в Народното събрание, с цел да се одобри решението за военна помощ за Украйна.

Проекторешението на Политическа партия гласи, че Народното събрание дава мандат на държавното управление да разиска и приложи пакет от ограничения, свързани с войната в Украйна, една от които е оказване на помощ на Украйна - филантропична, финансова и техническа за защитни цели съгласно потребностите на Украйна и съгласно опциите на България.

ГЕРБ-СДС и " Демократична България " имаха свои обособени планове. В началото на съвещанието на Народното събрание депутати от двете парламентарни групи желаеха плановете за решение по отношение на помощта за Украйна да влязат още през днешния ден в пленарната зала. Заради липса на отчет от водещата комисия обаче това не стана.

Дебатът за приемането на решение за помощ за Украйна и каква тъкмо да бъде тя, се организира на фона на визитата на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба в България.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР