Тъгата за около 200 души, отвлечени от Хамас при бруталната

...
Тъгата за около 200 души, отвлечени от Хамас при бруталната
Коментари Харесай

Забравените израелски заложници, държани от Хамас в Газа в продължение на години

Тъгата за към 200 души, отвлечени от Хамас при бруталната му офанзива против Израел, е в центъра на вниманието - само че Хамас е държал минимум двама израелци от години.

Много малко се е чувало за етиопско-израелския Авера Менгисту и бедуинския арабски израелец Хишам ал-Сайед, хванати през 2014 година и надлежно през 2015 година

Роднините на двама починали израелски бойци също са измъчени от обстоятелството, че Хамас държи останките им в Газа от 2014 година Хадар Голдин и Орон Шаул бяха убити по време на война сред Израел и Хамас същата година.

Хамас - подкрепяна от Иран и считана от западните народи за терористична група - преди този момент е поискала висока цена за освобождението на пленени израелци. Те се употребяват като разменна монета на Хамас.

Авирам Шаул, брат на Орон, споделя, че от близо 10 години фамилията му не е имало вести от Хамас къде се намира запазвайки тялото на Орон, няма признаци, че Орон ще бъде върнат.

През 2014 година армията откри шлема и бронежилетката на Орон в тунел на Хамас в Газа. Но от този момент, сподели Авирам пред BBC, „ усещам, че израелците са не запомнили за тях (двамата мъртви войници) “.

" Сега е добър късмет да върна брат си, тъй като приказваме за 200 фамилии с родственици, държани заложници в Газа. Правителството не направи задоволително да върнат брат ми, само че в този момент би трябвало да положат огромни старания. "

Той сподели, че в този момент „ Израел би трябвало да подписа филантропична договорка, с цел да измъкне заложниците “. „ Ако Хамас желае електричество, вода, те би трябвало да ни дадат заложниците и телата на бойците, а Израел не прави нищо, в случай че те не желаят. “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР