TAG Heuer с лабораторно-синтезирани диаманти, Panerai с рециклирана стомана, златен

...
TAG Heuer с лабораторно-синтезирани диаманти, Panerai с рециклирана стомана, златен
Коментари Харесай

Новият бизнес на Леонардо ди Каприо: Луксозните часовници с еко-кауза

TAG Heuer с лабораторно-синтезирани диаманти, Panerai с рециклирана стомана, златен Chopard, основан след " виновен рандеман " на скъпия метал, Breitling с каишка от еко-найлонови влакна - пазарът на първокласни часовници към този момент се трансформира поради все по-високите упования на новото потомство консуматори с интерес към опазването на околната среда.

Няма по-ясен знак за това от обстоятелството, че човек като Леонардо ди Каприо влага парите си в брандa за часовници ID Genève - първата швейцарска компания в първокласния сегмент със документ B Corp за обществено и екологично " отговорно произвеждане ".

Ди Каприо е прочут с благотворителните си акции и покровителство за природозащитни дела, а ID Genève e известна с това, че употребява единствено рециклирани материали и вторично използвани елементи в своите часовници.

Решението на артиста да поддържа компанията през октомври притегли вниманието, тъй като се разминава с досегашната традиция - нормално първокласните марки заплащат на звездите, с цел да популяризират техните аксесоари, а по-рядко хора от шоубизнеса влагат своите пари в тях.

Разбиването на традицията е и това, което стои зад главната концепция на компанията - консервативна промишленост като тази на производителите на скъпи часовници като цяло изостава в използването на еко-устойчиви практики. Създателите на ID Genève се възползват от това и го трансформират в конкурентно преимущество.

Компанията е учредена в края на 2020 година от трима млади швейцарци, като през днешния ден има единствено шестима чиновници и работи на облага.

Интересът на Леонардо ди Каприо е най-големият им PR-удар. През октомври те притеглят 2 млн. $ в капиталов тур, чиято цел е да построи своя лаборатория за нововъведения и създаване на материали и технологии за кръгово произвеждане.

Малко след оповестяването на инвестицията, Ди Каприо се появява на събитие в Ню Йорк с техния лимитиран модел CIRCULAR S - състезателен часовник със 100% рециклирана стомана.

Корпусът на модела е основан от отпадъчни първични материали от часовникарската промишленост, които се претопяват в слънчева пещ. Рингът от въглерод е от рециклирани материали от производството на турбини.

Механизмът е от актуализирани непродадени ресурси на различен швейцарски производител. Каишките са от растителни боклуци, събирани от парковете в Лондон, опаковките на продуктите са биоразградими.

Това не е единствената швейцарска марка, която трансформира тактиката си в посока на вземане предвид с климатичните промени, написа Financial Times.

Breitling да вземем за пример поеха ангажимент да заменят златото си с изцяло проследимо произвеждане, отговарящо на стандартите за етичен рандеман, до март 2025. Panerai заменят тежките кутии за предпазване на часовници с по-леки опаковки, Oris оповестиха стратегия за понижаване на въглеродния отпечатък.

Дали екологичният детайл би наклонил везните при избора на първокласен часовник - не е напълно несъмнено, разяснява пред Hollywood Reporter Скот Мелър от представителя на серия известни марки в града на звездите Лос Анджелис.

" Хората към момента избират и купуват часовници съгласно обичайните аргументи - задвижване, функционалности, визията върху китката. Но в това време са осъзнати и за резултатите върху околната среда и демонстрират, че се интересуват и от това. Устойчивостта в един часовник прибавя стойност, в това няма спор ", споделя той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР