Таблетите отново се радват на силно търсене, както в най-ранните

...
Таблетите отново се радват на силно търсене, както в най-ранните
Коментари Харесай

Пандемията възроди пазара на таблети


Таблетите още веднъж се радват на мощно търсене, както в най-ранните си години
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на таблети се усили с една четвърт, подхранван от пандемията, която принуди огромен брой хора да работят и учат у дома, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC.

През третото тримесечие на годината производителите по целия свят са пуснали 47,6 милиона таблета, по отношение на 38,1 милиона бройки за същия интервал на предходната година, съгласно. Apple е доставила по-голямата част от всички таблети – 13,9 милиона бройки, което е със 17,4% повече на годишна база.

На второ място в листата на е южнокорейският колос Samsung, който управлява 19,8% от пазара. Търсенето на устройства от тази компания съвсем се е удвоено спрямо третото тримесечие на 2019 година – растежът е 89,2%.

Samsung залага на хибридни решения, които могат да се трансформират от таблети в преносими компютри и назад с преносима или сгъваема клавиатура. През обсъждания интервал южнокорейската компания пусна на пазара – Galaxy Tab S7 +.

Топ 3 затваря Amazon, която управлява 11,4% от пазара на таблети. Следват и Lenovo с пазарни дялове надлежно 10,2% и 8,6%. Всички останали снабдители управляват групово една пета от международния пазар на таблети – почти 20,9%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР