СЗО не знае кога ще приключи пандемията, предизвикана от новия

...
СЗО не знае кога ще приключи пандемията, предизвикана от новия
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията може да бъде овладяна за няколко години

СЗО не знае по кое време ще завърши пандемията, провокирана от новия, само че допуска, че за няколко години човечеството ще успее да сложи под надзор заболяването. В това твърдят от пресслужбата на (СЗО), разяснявайки пред ТАСС, шестте месеца от началото на коронавирусната зараза в света. 
СЗО дефинира като пандемия разпространяването на ново заболяване в международен мащаб. До 11 март 2020 година организацията оценяваше експлоадирането на болестта като зараза с многочислени последствия.  Същевременно още на 30 януари, поради новия ковид, СЗО обяви  режим на световни изключителни обстановки, който продължава да работи.
" Засега не знаем по кое време ще приключи пандемията, само че считаме за допустимо, че при съществуване на световни старания и използване на модерни технологии, тази пандемия може да бъде сложена под надзор в границите на няколко години ", декларират от пресслужбата на СЗО.  Страните би трябвало да се съсредоточат върху четири целта: попречване на интервенции, които биха могли да причинят разпространяване на инфекцията;  основаване на среда, в която популацията да може да се защити; поддържане на главните здравни услуги и отбрана на уязвимите групи, в това число възрастните хора и хората с влошено здраве, предлага СЗО.
Коронавирусът не е станал по-заразен
СЗО смята, че за времето на пандемията, коронавирусът не е станал по-заразен. В отговор на въпрос от сътрудник на ТАСС, организацията изяснява: " Човешките вируси могат да еволюират, ставайки повече или по-малко патогенни. Съдейки по днешните доказателства от изследването на 80 000 геномни последователности, които са публично налични, способността на вируса да се популяризира и тежестта на COVID-19 не се е трансформирала ".
При това неговият показател на възпроизводство (средния брой хора, инфектирани от един заболял) надвишава 2, което значи, че коронавирусът " има епидемиологичния капацитет да се популяризира, в случай че му се разреши да го направи ", отбелязва още СЗО.
 СЗО не е оптимистична за всеобща имунизация против COVID-19 доникъде на 2021 година СЗО не е оптимистична за всеобща имунизация против COVID-19 доникъде на 2021 година
Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че не чака всеобщо имунизиране против новия ковид доникъде на идната годин...
При множеството от инфектираните до момента се демонстрират слаби признаци, а при 20% - по-сериозни. СЗО " организира непрекъснат мониторинг на вируса за всевъзможни обилни промени ".
СЗО показва още, че въпреки SARS-CoV2 към момента да се явява нов вирус, за него към този момент е известно доста и тази информация може да се употребява за дейно реагиране на пандемията.
Приносът на Русия в битката с пандемията
В отговор на кореспондента на ТАСС за приноса на съветските експерти в битката с пандемията, от СЗО декларират, че приветстват всички.
" Ние сме доста окуражени от обстоятелството, че повече от 30 кндидат-ваксини са на разнообразни стадии на клинични изпитвания, в това число ", декларират от СЗО.
 СЗО предизвести страните да не си фантазират, че епидемията от COVID-19 е свършила СЗО предизвести страните да не си фантазират, че епидемията от COVID-19 е свършила
Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус насочи предизвестия против прибързаното унищожаване н...
СЗО разгласява критериите, на които би трябвало да дава отговор имунизацията. Те плануват успеваемост от най-малко 50% за попречване на възпаление, както и сигурност.
„ Започнахме полемики с съветските управляващи, с цел да научим повече за тази кандидат–ваксина “, осведоми СЗО. Както разбираме, " Спутник V " е подготвена за начало на третата фаза на клинични изпитвания. Всяка страна е суверенна и има право да избира принадлежности и продукция, която по нейно мнение най-вече подхожда за нейното население. Същевременно, този избор би трябвало да се основава на най-високи научни и етични стандарти ", съобщи още ТАСС.
В СЗО е създадено управление, отнасящо се до " изключителното позволение за използване на ваксини и друга продукция в изключителни обстановки ". Даже в случай че страните разрешат използване на ваксини в изключителни условия, те са длъжни да събират детайлна информация за успеваемостта и сигурността съгласно резултатите от имунизацията ", припомнят от СЗО.
На 11 август против ковид, която получи наименованието  " Спутник V ". Препаратът е създаден от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология. Той е учреден на платформа, на която са основани редица ваксини. Според съветското здравно министерство, опитът от използването на сходни препарати демонстрира, че те са способни да дават дългогодишен имунитет- до 2 години.
Огнището на коронавирусната зараза беше  открито в края на 2019 година. Заразата се популяризира в множеството страни, като на 11 март беше приета от СЗО за пандемия. По данни на организацията, на 10 септември 2020 година в света от ковид са се заразили 27 738 179 индивида, а умрелите са 899 916.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР