Свят Съмнения за коронавирус: Блокираха круизен кораб с 6 000

...
Свят Съмнения за коронавирус: Блокираха круизен кораб с 6 000
Коментари Харесай

Съмнения за коронавирус: Блокираха круизен кораб с 6 000 пътници

Свят Съмнения за ковид: Блокираха круизен транспортен съд с 6 000 пасажери Двама туристи от Хонконг са с тресчица и респираторни проблеми, плавателният съд остава на пристанището на Чивитавекия, Италия  Василена Василева 30 януари 2020, 13:42  Съмнения за ковид: Блокираха круизен транспортен съд с 6 000 пасажери Източник: iStock
руизен транспортен съд "Costa Crociere ", пренасящ към 6 000 пасажери, е блокиран в пристанището на Чивитавекия, на към 100 км южно от Рим. Причината е, че при двама туристи от Хонконг са били открити признаци на вирусно заболяване.

Смъртоносният вирус завладя цялостен Китай, интернационална евакуация

Става въпрос за съпрузи. Настанени са в санитарното помещение на борда на кораба. Имат тресчица и респираторни проблеми.

Двойката се е качила на кораба, който извършава круиз по Средиземно море, преди няколко дни в Савона. На 25 януари те пристигнали на миланското летище "Малпенса ".

Група лекари към този момент са на борда, с цел да ги тестват за съществуването на новия вид ковид.

Първи случай на ковид във Финландия

На останалите пасажери на кораба към момента не е позволено да слизат на брега.

Броят на умрелите от новия китайски ковид е повишен до 170 души, а след доказан случай на заразяване в Тибет, в този момент към този момент вирусът е достигнал до всеки един регион от континентален Китай, написа Би Би Си (BBC). Китайските здравни управляващи оповестиха, че имат данни за 7711 случая на хора, при които болестта е доказана към 29 януари. Потвърдени случаи на ковид има в още най-малко 16 страни по света.

Световната здравна организация (СЗО) се събира през днешния ден, с цел да разиска дали вирусът съставлява световна изключителна обстановка.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР