Свят Русия предлага на Турция да стане космическа сила Москва

...
Свят Русия предлага на Турция да стане космическа сила Москва
Коментари Харесай

Русия предлага на Турция да стане космическа сила

Свят Русия предлага на Турция да стане " галактическа мощ " Москва е подготвена да помогне на Анкара да създаде ракетни и орбитални галактически технологии  Николай Киров 18 септември 2019, 17:22 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Русия предлага на Турция да стане
Русия предлага на Турция да стане " галактическа мощ "
 DW: Вижда се с просто око: Властта на Ердоган се разпада
DW: Вижда се с просто око: Властта на Ердоган се разпада
 Какво има в съветската биолаборатория, която пламтя
Какво има в съветската биолаборатория, която пламтя
 Руски бойни самолети прехванати от изтребители на НАТО
Руски бойни самолети прехванати от изтребители на НАТО
 Няма победител след изборите в Израел, какво следва
Няма победител след изборите в Израел, какво следва
 Цената на петрола спадна внезапно
Цената на петрола спадна внезапно
 Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина на Пикасо
Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина на Пикасо
 Съединени американски щати крият голям петролен запас в пещери от сол
Съединени американски щати крият голям петролен запас в пещери от сол

урция има всичко належащо, с цел да бъде в листата на галактическите сили, а Русия е подготвена да помогне на Анкара да осъществя своите ползи в Космоса, разгласи шефът на "Роскосмос " Дмитрий Рогозин.

В изявление за Анадолската организация Рогозин сподели, че Москва е подготвена да помогне на Турция да създаде ракетни и орбитални галактически технологии.

"Ако Турция сметне за належащо основаването на ракетни технологии, тогава сме подготвени да помогнем с мотори и трансфер на избрани технологии... Бихме могли да доставим обособени съставни елементи за някои турски планове, да вземем за пример мотори, системи за ръководство и доста други. Ние не виждаме съществени ограничавания и в това отношение Турция може да разчита на поддръжката на Русия ", акцентира Рогозин.

Той уточни, че преодоляването на галактическото пространство е обвързвано със сигурността на страната и "за това важи изключително Турция, защото страната се намира в сложна среда ".

"Затова съдействието с Русия в развиването на орбиталните галактически технологии, способни да вършат подробни изследвания и да дават точни прогнози, би било доста потребно за нашите турски сътрудници. Готови сме да обсъдим това ", сподели Рогозин.

По думите му, Турция може да се причисли към взаимния руско-казахски план за потребление на космодрума "Байконур ", защото Казахстан е в другарски връзки както с Анкара, по този начин и с Москва.

"Роскосмос " е подготвен да даде ракети, с цел да може Турция да изстреля собствен галактически транспортен съд. Бихме могли да изградим план сред три страни и да се възползваме от неповторимата инфраструктура в "Байконур ", добави Рогозин.

При този сюжет Анкара ще провежда изстрелванията, Русия ще помогне за трансфер на технологии, а Казахстан ще обезпечи космодрум, защото е наел съветския "Байконур " до 2050 година

"Роскосмос " също по този начин е предложил предишния месец, по време на Международния авиационен и галактически салон МАКС-2019, на президента на Турция Реджеп Ердоган, да изпрати турски астронавт до Международната галактическа станция.

Рогозин уточни, че огромна и съвременна страна като Турция, която пази ползите си в разнообразни райони на света, с разнообразни съюзи на Запад и Изток - е в "естествен развой " на "признаване на ползите си в космоса ".

Stellar birthday proposal: Russian space chief offers Turkey prospects in Baikonur project:https://t.co/BZpiZtVl87 pic.twitter.com/jvHmFS1dln
— TASS (@tassagency_en) September 18, 2019
"Бихме желали да имаме турски водачи и специалисти в Центъра за образование на космонавтите. Можем бързо да обучим както астронавт, по този начин и помощници и да ги изпратим на МКС през идващите години ", добави той.

"Русия ще се радва да предложи своите уреди на турските астронавти ", означи Рогозин. "Първият турски астронавт може да излезе в космоса през 2023 година за 100-годишнината на Република Турция ".

"Сътрудничеството сред нашите страни в този момент е извънредно мощно. Когато беше подписано съглашението за системите за противовъздушна защита С-400, нашето съдействие доближи ново равнище ", акцентира Рогозин.

През декември 2018 година Ердоган с декрет разгласи основаването на турска галактическа организация. Тя има за цел да приготви и реализира галактическа стратегия в сходство с политиките, избрани от президента на Турция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР