Свлачище отнесе тавана на шиитско светилище в централната част на

...
Свлачище отнесе тавана на шиитско светилище в централната част на
Коментари Харесай

Свлачище в шиитско светилище в Ирак уби седем души

Свлачище отнесе тавана на шиитско светилище в централната част на Ирак и аргументи гибелта на минимум седем души , в това число дете, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на иракски публични представители. Спасители не престават да търсят оживели.

Свлачището засегнало в събота храм близо до свещения град Кербала, на към 80 километра южно от Багдад. По информация на иракската гражданска защита земната маса е провокирала сриване на тавана на постройката, която се намира в естествена хлътналост в земята и храмът бил напълнен с тиня и камъни. Входът, стените и минаретата на светилището, издигнато върху извор в пустинята, останали непокътнати.

Сред починалите има четири дами, двама мъже и дете, сподели гражданската отбрана и добави, че избавителните екипи са избавили шестима души. Днес спасителите употребяват булдозер, с цел да разчистят отломките и да намерят оживели .

Все още не е ясно какво е задействало свлачището. Гражданската защита упрекна високата мокрота. Управителят на провинция Кербала през вчерашния ден сподели, че регионът към светилището ще бъде отцепен поради идното следствие.

През 2019 година в Кербала минимум 31 поклонници починаха и към 100 получиха пострадвания , когато пешеходен надлез се срути, предизвиквайки навалица по време на шиитския празник  Ашура. Ирак е заседнал в продължаваща от месеци битка за власт сред съперничещи си шиитски блокове, която в допълнение отслаби краткотрайното държавно управление на страната и неговите качества да дава съществени услуги, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР