Свищов. Целта на Националния преглед на духовите и фанфарни оркестри

...
Свищов. Целта на Националния преглед на духовите и фанфарни оркестри
Коментари Харесай

Цветанка Кирова, организатор: Целта на Националния преглед на духовите и фанфарни оркестри и мажоретни състави е да даде поле за изява на даровити деца

Свищов. Целта на Националния обзор на духовите и фанфарни оркестри и мажоретни сформира, който се организира в Свищов, е да даде поле за изява на даровити деца. Събитието няма конкурсен темперамент и в актуалното му издание се включиха 26 състава от цялата страна. Това описа в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ – Велико Търново Цветанка Кирова, шеф на СУ „ Димитър Благоев “, което е съорганизатор на проявата, взаимно с Община Свищов. Участниците бяха над 540 от разнообразни обитаеми места във всички краища на страната. Първото издание на събитието се организира през 2011 година.
„ Тогава ние взехме решение да създадем един състав. Проблем беше дали да е духов или високомерен, само че нашите сътрудници по музика – учителите Георги Гечев и Деян Йорданов взеха решение, че най-хубавият вид е да се сътвори високомерен оркестър. Така събрахме принадлежности от доста закрити и функциониращи учебни заведения в града. В момента фанфарният оркестър се състои от 23-ма възпитаници от 4-ти до 11-ти клас. По същото време трябваше да се включим в Културния календар на Община Свищов и ние предложихме като събитие Националния обзор на фанфарните и духови оркестри и мажоретни сформира. Тогава бе основан и мажоретния състав в учебното заведение, в него вземат участие 25 девойки “, изясни директорката. Тя добави и,че концепцията за на фестивала е той да резервира и обогати традициите на фанфарните и духови оркестри у нас.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР