Свищов. Ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова и началник отдел Образование Румяна

...
Свищов. Ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова и началник отдел Образование Румяна
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов проведе работна среща с директорите на училища и детски градини във връзка с готовността за зимния сезон

Свищов. Ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова и шеф отдел „ Образование ” Румяна Кузева организираха следващата регулярна среща с шефовете на учебни заведения и детски градини на територията на община Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината . На работната срещата, провела се в Зала 1 на Общината, участваха кметът Генчо Генчев и зам.-кметът Бедри Алиев, които разискаха с шефовете на образователните заведения готовността им за идния зимен сезон. В резултат стана ясно, че всички учебни заведения и детски градини са обезпечени с гориво за отопление и имат подготвеност за идните зимни месеци. Кметът Генчев увери присъстващите представители, че Община Свищов има подготвеност да окаже помощ на всяко едно образователно заведение, в случай че това се наложи през идния зимен интервал.
В последвалите диалози на Анелия Димитрова и Румяна Кузева с педагозите бяха наранени редица въпроси, свързани с бюджета на образователните заведения за 2018 година; казуса с отпадналите от образователния развой деца и взаимната работата на образователните, обществените институции, и органите на реда, с цел да ги върнат още веднъж на училище; механизмите, посредством които да се притегли вниманието на учениците и да се ускори желанието им да посещават образователните занятия. По време на дебатите бяха планувани идни срещи, на които ще се разиска приема за идната образователна година, както и ограниченията за отмерено систематизиране сред образователните заведения и опазване броя на паралелките в учебните заведения, и групите в детските градини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР