Свищов. Работи се по обновяване, почистване и озеленяване на парка

...
Свищов. Работи се по обновяване, почистване и озеленяване на парка
Коментари Харесай

Велико Търново: Работи се по обновяване, почистване и озеленяване на парка в село Ореш

Свищов. Работи се по възобновяване, разчистване и озеленяване на парка в село Ореш. В дейностите, които стартираха през предходната седмица, се включиха представители на Кметството, Народно читалище „ Филип Станиславов – 1903 “, децата от детска градина „ Зорница “ и чиновници на общинската администрация, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от Общината и прецизираха, че планът „ Обновяване, разчистване и озеленяване на парк в село Ореш, община Свищов “ се финансиран по стратегия „ Чиста околна среда “ на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС). Общата стойност на дейностите е в размер на 9 982 лв.. Те са ориентирани към повишение на екологичната просвета, запазване на околната среда и загрижеността към мястото, в което живеем. Това ще се реализира посредством осъществяване на ограничения, допринасящи за обезпечаването на по-здравословна, красива витална среда и обновяването на образа на съществуваща паркова територия. Предвидено е и разчистване, засаждане на паркова растителност и цветя, закупуване и монтиране на беседка, детско оборудване, ударопоглъщаща каучукова настилка, кошчета за разделно събиране на боклуци и поправяне съществуващи люлки и пейки. По този метод ще се способства за основаване и възобновяване на зони за отдих и игри в парка като бъдат построени приветливи места за отдих, почивка и игри, както за възрастни, по този начин за младежи и деца.
След като авансово бе осъществено разчистване на парка – санитарна сеч, премахване на растителни и битови боклуци, стартираха и дейностите по залесяване с дървета и шубраци. Доброволци се включиха в изкопаване на дупки, наторяване, засаждане и поливане.
През идващия месец предстоят и пазаруване и монтиране на беседка, пейки и кошчета за боклуци, комбинирано детско оборудване и засаждане на останалите дървета и шубраци. Продължителността на плана е 6 месеца.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР