Свинските черва представляват готови ципи за пълнене. Ето защо, няма

...
Свинските черва представляват готови ципи за пълнене. Ето защо, няма
Коментари Харесай

Как се приготвят свински черва?

Свинските вътрешности съставляват подготвени ципи за пълнене. Ето за какво, няма нищо изненадващо във обстоятелството, че главното им приложение е за пълнене на всички типове салами.

Преди приложимост на червата за пълнене, би трябвало да бъде почистена вътрешната част, като с пръчка колкото молив би трябвало да бъдат обърнати и деликатно се изстъргва ципата, изплакват се с топла вода и още веднъж се обръщат. Изчистени, измити и обърнати откъм лицевата им страна, червата би трябвало да бъдат надути като балони с въздух и изсушени. Също по този начин, те могат да се запазят и за бъдеща приложимост.

За да извършите това, готовите вътрешности би трябвало да се охладят за 8-10 часа, след което се вършат на снопчета, деликатно се търкат със сол и се слагат за 24 часа в чиста кутия с отвор с цел да изсъхне саламурата. След това снопчетата вътрешности се подреждат в чист съд с похлупак, като всеки ред снопче се ръси със сол.

Домашен селски салам

Ще ви трябват: 800 г свинско месо, 100 г сланина, 0. 5 ч.ч. вода за месене, 1 г лимонена киселина, 3 г захар, 10 г чесън, подправки и сол на усет. Тази примес е за 30 г свински вътрешности.

Прекарайте свинското месо през месомелачка, нарежете и сланината на дребни кубчета, нарежете чесъна на ситно и ги смесете. Добавете подправките, посолете и омесете каймата доста добре до еднородна примес. Напълнете червата и закачете салама да се суши за 24 часа.

Някои нации употребяват червата за подготвяне на специфични ястия - варени, задушени или пържени.

Пържени свински вътрешности

свински вътрешности - 500 г почистени

лук – 2 глави

сол – на вкус

черен пипер – на вкус

олио – за пържене

Изплакнете авансово почистените вътрешности на части към 6-7 см. Сварете ги в огромно количество осолена вода за 20 минути. Прецедете ги през гевгир и ги оставете да се изцедят добре. Нарежете лука на линии.

В тиган запържете червата за малко, към 5 минути. Добавете лука, посолете и поръсете с черен пипер на усет, пържите до подготвеност на лука за към 10-15 минути. Подходяща гарнитура за тях са картофено пюре или прясна зеленчукова салата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР