Свиневъдите могат да кандидатстват до 18 октомври за трети транш

...
Свиневъдите могат да кандидатстват до 18 октомври за трети транш
Коментари Харесай

До 18 октомври свиневъдите подават документи за подпомагане по трети транш за прасета

Свиневъдите могат да аплайват до 18 октомври за трети транш подкрепяне за брой осъществени угоени свине по схемата за осъществяване на непринудено поети задължения за хуманно отношение към свинете. За държавната помощ през 2022 година е одобрен бюджет от 59 млн. лв., а документи се подават в Областните дирекции на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ), оповестяват от ведомството.

За да получат помощ за третия транш, фермерите би трябвало да потвърдят, че в интервала от 1 септември до 31 декември 2022 година са продали угоените от тях свине или че имат в стопанствата си налични прасета за угояване, които ще осъществят до края на годината.

От ДФЗ напомнят, че помощта за хуманно отношение към свинете се дава в две посоки. Първото е ориентирано в поддръжка развъждането на свине-майки. Кандидатстването по него беше при започване на 2022 година, като финансова поддръжка в размер на 4 034 777 лв. получиха 62 стопани.

Помощта по второто направление е за осъществени и продадени свине за угояване и се дава за деклариран брой животни. Кандидатстването по него става на траншове. Първият банкет се организира от 5 до 17 май 2022 година, а вторият – от 2 до 16 септември 2022 година

Общо изплатените средства по помощта все още възлизат на сума в размер на 29 218 802 лв..

Указанията по схемата за хуманно отношение към свинете, одобрени от Управителния съвет на Фонда, са оповестени на уеб страницата на ДФЗ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР