Свикнали сме да чуваме новини за нападения над хора, но

...
Свикнали сме да чуваме новини за нападения над хора, но
Коментари Харесай

Вссяка жена трябва да знае тези правила за самоотбрана

Свикнали сме да чуваме вести за набези над хора, само че сме склонни да мислим, че сходно нещо в никакъв случай не може да ни се случи. За страдание, никой не е ваксиниран от това. Сигурни сме, че е по-добре да бъдете готови за всички обрати на ориста. Представяме ви 14 потребни съвета. Надяваме се, че в никакъв случай няма да ги употребявате в действителния живот.

1. Свийте ръцете си вярно.

Дебатът за това кое е по-ефективно в борба - свиването на ръката в пестник или разтварянето й в длан - е доста остарял. Обикновено, ръката автоматизирано се свива в пестник преди удар. Важно е да извършите това, без да я нараните. Не излагайте палците на показ, само че и не ги крийте под останалите пръсти, тъй като това може да докара до фрактура. Не подценявайте нанасянето на удари с отворена длан. Те могат да бъдат много изненадващи.

2. Как да се освободите от въже?

Основното нещо, което би трябвало да извършите, е да създадете пространство. Ако ръцете ви са вързани, дръжте ги стиснати в юмруци. Ако тялото ви е обгърнато с въже, дишайте, с цел да разширите диафрагмата. Колкото повече пространство остава сред вас и захвата, толкоз по-лесно може да се отървете от него.

3. Как да се освободите от тиксо?

Ако ръцете ви са хванати с тиксо, елементарно може да се отървете от него. Просто вдигнете длани, внезапно ги свалете надолу и ги раздалечете. Този способ може да бъде употребен, даже когато ръцете ви са хванати зад тила.

4. Помнете уязвимите места.

Понякога нападателят може да се окаже по-силен от вас, по тази причина би трябвало да разчитате на детайла на изненада. Не забравяйте да удряте толкоз бързо и мощно, колкото можете. Ако мислите или преценявате прекомерно дълго време, вашият съперник може да разбере за желанията ви и да се ядоса още повече.

5. Доверете се на приложенията за отбрана.

Използвайте модерни способи: приложения като Family Locator, bSafe и други могат да ви оказват помощ да наблюдавате местоположението на вашите другари и родственици или да изпратите сигнал за помощ, в случай че е належащо.

6. Въведете кодова дума.

В детството доста от нас измислят кодове, нови думи или даже езици. Това видимо непрактично занимание може да ви избави. Ако нямате опция да говорите или да изпратите текстово известие, разкрийте вашето местонахождение посредством криптиран SOS.

7. Използвайте подръчни материали.

Използвайте всеки предмет, който може да ви помогне. Чантата служи като щит при нахлуване с нож. Просто не я притискайте покрай тялото си. Шалът, хвърлен в лицето на нападателя, може да ви обезпечи няколко секунди време за бягство. Чантите, чадърите и даже дребните предмети в джоба са от изгода при нахлуване. Ключовите са едни от най-хубавите средства за отбрана. Просто не губете време и се пробвайте да ги употребявате като железен бокс.

8. Дръжте лютивия спрей на вярното място.

Няма потребност да съхранявате лютивия спрей в чантата си, в случай че вътре има огромна бездънна дупка. Нападенията нормално се случват ненадейно и би трябвало да намерите своето защитно средство допустимо най-бързо. Дръжте го в джоба, с цел да може да го употребявате и да избягате.

9. Ако ви заловен за ръката:

Може да избягате от захват, употребявайки " правилото на палеца ": завъртете ръката си към палеца на нападателя. Не забравяйте, че би трябвало да го извършите бързо и внезапно. Ако нападателят разбере за вашия проект, той може да стисне ръката ви с всички сили. В този случай използвайте крайници си: ударете го в слабините и коленете.

10. Ако ви заловен за косата:

Един от най-честите способи за нахлуване е посредством хващане на косата на жертвата. Тази техника е освен мъчителна, само че и обезпечава цялостен надзор върху тялото. Първо хванете ръката на нападателя с две ръце. По този метод може да си върнете контрола над обстановката. След това е време още веднъж да употребявате краката си. Когато усетите, че хватката на нападателя се отпуска, се отдръпнете и избягайте.

11. Ако ви заловен за врата:

Ударете нападателя в слабините или бръкнете с пръсти в очите му. По този метод може да разхлабите неговата хватка.

12. В асансьора:
 Скрийте полезностите на тези места, в случай че се притеснявате от кражба Скрийте полезностите на тези места, в случай че се притеснявате от кражба
За страдание, в днешно време жилищата не са изцяло предпазени от навлизане с щурм. Но в случай че се погрижите за вашето имущество, като добав...

Всеки знае, че не би трябвало да се качвате в асансьор с непознати и че е по-добре да го напуснете, в случай че някой недоверчив влезе след вас. Превърнете в табиет заставането с тил към част от стената, където са ситуирани бутоните. По-добре да ги натиснете вие, в сравнение с да оставите спътника ви да спре асансьора и да заседнете с него сред етажите.

13. В колата:

Както при асансьора, има способи да предотвратите нахлуване в кола. В допълнение към общоприетото предписание да не влизате в автомобил с непознати, може да кажете на някого по телефона (или най-малко да запишете) неговия номер или цвят. Ако нападението въпреки всичко се състои, насочете се към уязвимите области на нападателя: слабините, носа и очите.

14. Научете се да оказвате първа помощ.

Възможно е да изпаднете в обстановка, при която вие или някой различен е ранен, а болничното заведение да не е разполагаем сега. В този случай оказването на първа помощ може да избави живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР