Световното по волейбол в България е своеобразен венец в политиката

...
Световното по волейбол в България е своеобразен венец в политиката
Коментари Харесай

Световното по волейбол е своеобразен венец в политиката на държавата за спорта, каза Кралев

Световното по волейбол в България е самобитен венец в политиката на страната за спорта и създаване на съвременна спортна база. Това съобщи спортният министър Красен Кралев по време на церемонията по представянето на градовете домакини на шампионата.

Страната е съдомакин с Италия, като ще одобри мачове в София, Варна и Русе. Най-много ще са мачовете в зала " Конгресна " във Варна, където ще играе и българският народен тим. Ако преодолее първата фаза, съставът ще се реалокира в " Арена Армеец ".

Световното ще е от 10 до 30 септември 2018 година, като по същото време (от 10 до 18 септември) в София ще се организира и международното по художествена гимнастика.

" За разлика от международното състезание у нас преди 48 години в този момент мащабите са доста по-различни. Радвам се, че интернационалната федерация оцени нашите огромни старания в последните години за развиване на спорта в България ", разгласи Кралев.

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров също посочи огромната роля на държавното управление за спечелването на семейството. " Главна заслуга има прелестният ни тим и страхотните почитатели, които го поддържат. Също по този начин голяма роля изигра положителната спортна база, построена в последните години. Защото един подобен влиятелен конгрес не може да се организира в една зала, а са нужни най-малко три или четири огромни спортни уреди. Именно в последните години те станаха факт. Искам особено да благодаря на българското държавно управление, което оказа значима поддръжка и персонално на премиера Бойко Борисов за неговата изключителна съпричастност към идеята ", съобщи Лазаров.

 Данчо Лазаров
© LAP.bg

Данчо Лазаров

Кметът на София Йорданка Фандъкова вижда в международното голяма опция за града и жителите му. " След европейското състезание през 2015 година доста се усили броят на спортуващите у нас. Тези две събития ще допринесат за реализирането на нашата специфична стратегия, насърчаваща хората да спортуват ", сподели тя.

" България и Италия към този момент се потвърдиха като отлични домакини на европейското състезание през 2015 година. Уверен съм, че още веднъж ще се оправят по същия метод и на международното през 2018 година Смятам също, че това няма да бъде последният път, в който две страни са домакини на международно състезание ", съобщи вицепрезидентът на интернационалната федерация и президент на европейската конфедерация Александър Боричич.
.
До момента са ясни 22 от общо 24-те участващи тима. Последните два ще се схванат на 12 ноември. Жребият за международното ще е на 30 ноември във Флоренция.

 Световното по волейбол е самобитен венец в политиката на страната за спорта, сподели Кралев
© LAP.bg
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР