Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази гостува за втори път в Плевен

...
Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази гостува за втори път в Плевен
Коментари Харесай

Веско Ешкенази пак гостува в Плевен със своя хитов проект Годишните времена

Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази гостува за повторно в Плевен със своя хитов план " Годишните времена ", оповестиха от Плевенската филхармония.

Брилянтният инструменталист ще показа още веднъж пред ценителите на класиката в една концертна вечер две фамозни произведения дружно - " Четирите годишни времена " от Антонио Вивалди и " Четири годишни времена " от Астор Пиацола. Негова е концепцията за съчетаването им, а той се изявява като солист и диригент на Плевенската филхармония.

Именитият инструменталист разкри пред Българска телеграфна агенция, че това му е обичана стратегия със струнен оркестър. " Дълги годни свирех " Годишните времена " на Вивалди, само че откакто открих " Годишните времена " на Пиацола и разбрах каква хубост внасят, какъв брой се допълват с тези на Вивалди, макар че са писани толкоз надалеч една от друга и толкоз са разнообразни стиловете им, бях извънредно вдъхновен. Бързо научих четирите времена на Пиацола и планирах да извършвам двете произведения по тази метод – като се редуват. Програмата стартира с " Пролет " на Вивалди, по-късно свирим " Лято " от Пиацола, по-късно " Лято " от Вивалди, " Есен " от Пиацола и по този начин нататък, до момента в който приключваме с " Пролет " на Пиацола, т.е. в този цикъл се приключва един кръговрат ", разяснява музикантът.

Според експерти концертът е неповторим, тъй като двамата композитори са ярки представители на разнообразни музикални култури и показват две разнообразни версии на една тематика. Музика, написана при започване на 18 век в Италия – изящна и поетична, разказваща за природата, както и музика, сътворена в средата на 20 век в Аржентина - на пристрастености, на светлина и мрак, на обич и ненавист.

Проектът бе показан при цялостни зали в десетки градове у нас с огромен триумф. Утре вечер още веднъж ще прозвучи в Плевен от 19:00 часа в зала " Емил Димитров " на читалище " Съгласие 1869 ". Места се ангажират от билетните центрове на Плевенска филхармония.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР