Световноизвестният астролог с български корени Гал Сасон и прогнозата му

...
Световноизвестният астролог с български корени Гал Сасон и прогнозата му
Коментари Харесай

Гал САСОН ♥ Астрологична прогноза за всяка зодия през 2021 г.

Световноизвестният астролог с български корени Гал Сасон и прогнозата му за всеки зодиакален знак, назаем от книгата „ 2021. Астрологична прогноза: Светлина в мрака “ на издателство Кибеа. 

(Zodiac signs, Jacob de Gheyn II - Hugo Grotius)

♥ 2021 година

Добрата вест е, че през 2021 превключваме от детайла Земя на детайла Въздух, което ни дава късмет да полетим високо над провокациите на 2020. Преминаването на Сатурн и Юпитер от земния Козирог в летящия Водолей ни предлага принадлежности, с които можем да променим институциите си, да преодолеем расизма, да разгадаем споровете, да се избавим от популизма и национализма, да се върнем към равенството и световното съдействие. Водолеят е знакът на демокрацията, напредъка и филантропичните дела. Съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей, чието въздействие ще усещаме през цялата 2021, е за първи път от XV век насам – времето, когато тъмните епохи отстъпиха пред Ренесанса. Дано същото стане и в този момент. […]

Зодиакалните знаци през 2021 година

♥ ОВЕН: Аз съм
Намерете своите хора

Последните три години не бяха леки за вашето племе, тъй като Господарят на кармата Сатурн в площ със Слънцето ви тласкаше да работите интензивно, с цел да се докажете, най-много в кариерата си. Налагаше се да затвърдите престижа си пред разнообразни авторитетни фигури, ментори, висшестоящи, шефове и други високопоставени хора в професионалния ви живот. Възможно е да са изплували проблеми, свързани с фигурата на бащата, или ориста да ви е отвела при бащински фигури, преживяващи сложен интервал. От първостепенно значение за вас са били ситуацията ви в другарски, професионални и обществени кръгове, на работното място и в заниманията ви – областите, които са били под светлината на прожекторите през последните три години, до момента в който сте се грижили за това, което античните гърци са наричали Клеос – великолепие. Събирането на Сатурн и Юпитер в дома на кариерата през 2020 ви е заставило в действителност да се потвърждавате и да се борите на доста фронтове. През 2021 обаче и Юпитер – планетата на разширението и опциите, и Сатурн – великият преподавател, минават от вкъщи на кариерата в дома на приятелите, общностите, държавните институции и организациите. Време е да намерите своите братя и сестри по оръжие. Обикновено Сатурн изпраща провокации и на драго сърце осейва пътя ви с трудности, с цел да задоволите спортните си пристрастености, само че тази година имате шанс, че Юпитер ще кръжи в близост и ще смекчава част от суровите му уроци.

Тъй като Сатурн и Юпитер транзитират в един и същи дом – на общностите и приятелите, ще търсите най-много отговори на въпроса: Кои са моите хора, последователи, другари, компания, клиенти? Кое е вашето племе? През последните три години сте дефинирали посланието си, в този момент би трябвало да решите към кого да го отправите.

Тази година Сатурн във вашия дом на общностите може да се прояви като провокации, свързани с държавни институции, крупни корпорации и някои другари. Стари бойни приятели ще изоставен живота ви, а на тяхно място ще дойдат нови. Каквото и да става, бъдете изрядни във връзка с всички нужни разрешителни и впрочем документи, издавани и изисквани от държавни институции, в това число разрешителни за градеж, квитанции и разписки за платени налози и така нататък Не обичате да ви се споделя какво да вършиме, само че през 2021 ще се научите да преглъщате гордостта си и когато би трябвало, да се подчинявате. Приемете, че от време на време хората край вас знаят по-добре. Бъдете гъвкави във връзка с обществената си мрежа, тъй като настъпват доста промени. Ако не харесвате организацията, в която работите, или сте открили, че корпоративната просвета не дава отговор на вашите разбирания, просто си тръгнете и намерете място, което ви подхожда повече. Задават се нови благоприятни условия. Юпитер във вашия дом на хората ще ви помогне да сбъднете желанията и копнежите си, а Сатурн – да се концентрирайте върху дисциплината, нужна, с цел да го постигнете.

Хирон пътешества във вашия знак, като отваря остарели рани (физически и емоционални) с едничката цел да бъдат изцелени. Овните, родени сред 25 март и 5 април, ще схванат какво значи Хирон да премине през рожденото им Слънце.

♥ ТЕЛЕЦ: Аз имам
Зенит и кариера

Ако се изкачите до най-високата точка – пика, зенита – на своята рождена карта, ще я видите цялата, а също и живота си като на длан. В астрологията назоваваме тази точка Министерски съвет, от Medium coeli („ средата на небето “), само че може да го тълкуваме и като Magister ceremonia (церемониалмайстор). Древните гърци я наричали „ Клеос “ – великолепие, задача в живота. Скъпи Телци, тази година вие се придвижвате към зенита. На върха е студено, съгласно някои и самотно, само че ще получите инструментите, които са ви нужни, с цел да постигнете задачите си. През последните три години Сатурн беше във вашия дом на висшето обучение, истината и достоверността. Научихте доста за себе си и живота. Време е да приложите наученото в кариерата си.

Първо – положителните вести. Юпитер, великодушната планета на разширението и опциите, отваря за вас порти в професионалния живот, като генерира голям брой хрумвания, пробиви и прозрения. Царят на боговете (Зевс в гръцката митология) ви приветства на Олимп и чрез Водолея свежда до вас задачата на живота ви. Транзитът на Юпитер във Водолей в дома на кариерата благоприятства нововъведенията, работата с другари и общности, технологията, електронната търговия и като цяло ви подканва да мислите нетрадиционно; колкото по-оригинално, неповторимо и ексцентрично – толкоз по-добре. Юпитер е и господ на гостоприемството и неговата помощ ще зависи от вашата подготвеност да приемате, да се грижите, да приютявате и да подкрепяте своите другари и сътрудници.

А в този момент – недотам положителни вести. Дочул, че синът му е във Водолей, Сатурн също взема решение да се причисли, още веднъж във вашия дом на кариерата. Вече го е правил през 1991-1993, тъй че припомнете си какво се е случило тогава в професионалното ви развиване и в връзките ви с високопоставени фигури. Сатурн ви принуждава да обърнете съществено внимание на изборите, които засягат кариерата ви. Възможно е да ви подмятна трудности, само че задачата му е да ви научи да се концентрирате и да преодолявате провокациите, а не да ви обезсърчи или да пречупи волята ви. Сатурн ще остане в дома на кариерата ви две години и в този интервал ще постигате резултати единствено в случай че имате явен проект и деянията дисциплинираност, непримиримост и устойчивост. Ако не сте наясно какво желаете за професионалното си развиване, Сатурн ще ви помогне да откриете какво НЕ желаете, което може да бъде потискащо и мъчително. Но в случай че знаете какво желаете да постигнете в професионалното си занятие, Сатурн може да ви помогне, изключително когато и Юпитер е там. Да обобщим: положителната вест е, че можете да достигнете професионални върхове; неприятната – че носите непотребен багаж по пътя си нагоре. Но нали сте бикове, ще се справите.

Юпитер ще навести за малко вашия дом на общността и приятелите сред 14 май и 27 юли, с което ще можете да надникнете в идната година – 2022. Юпитер може да ви докара нови другари, да усъвършенства позицията ви в компанията или да ви срещне с нови организации, с които бихте могли да работите. Тази година затъмненията усилват и форсират събития и процеси, свързани при вас с дома на финансите, гениите и самооценката. Драконът желае да черпите от скритите си гении, които евентуално са били дейни или са се показали за първи път през 2001-2002 или през 1983–1984. Много е значимо да се концентрирайте върху своите способности, финанси и самочувствие, тъй като се счита, че вашият знак е съсъдът на тези аспекти в живота. Опитайте се да се вгледате надълбоко в гениите си и да инвестирате в тях. През 2021 очаквайте добра карма и моджо (вълшебна сила) във финансите.

♥ БЛИЗНАЦИ: Аз мисля
Полетът на Дракона

Близнаци, с вас би трябвало да си поговорим и по-точно аз ще приказвам, а вие ще слушате. Работата е сериозна. Веднъж на деветнадесет години ви се връчват юздите на Северния и Южния възел и тогава вие ставате Господари на дракона, а всички ние вперваме взор във вас. За последно яхнахте огнения звяр през 1983-1984, след това в края на 2001 и през 2002 година. Северният възел, или Главата на дракона, е във вашия знак от средата на 2020 и ще транзитира обратно в Близнаци до края на 2021. Той сочи архетипа, чиито уроци би трябвало да усвоим. Иначе казано, от вас ще се учим да приказваме, да поддържаме връзка, да популяризираме, да продаваме, да строим мостове, да преговаряме, да превеждаме, да дишаме и да се социализираме. Трябва да придобием най-малко част от вашия сексапил и магия и единствено вие можете да ни помогнете.

Затъмненията са короната на Дракона, а тази година те ще бъдат във вашия знак и в противоположния Стрелец. Ще би трябвало да изпипате доста ясно посланията си, изключително към май – юни и ноември – декември. Това значи да избягвате догмите, поученията, фанатизма, лъжите и фалша. Знам, че с цел да създадат посланията си по-ефектни, някои от вас обичат да преувеличават. Тази година обаче не го правете, тъй като Сатурн – Господарят на карма и популярен преподавател, минава във Водолей, който пък ръководи вашия дом на истината, цялата истина и нищо друго, с изключение на истината. Какво е карма, в случай че не деяние – следствие? А защото Драконът лети бързо през въздушните Близнаци, следствията от вашите дейности, респ. неприятностите, също няма да закъснеят. Сатурн ще ви дебне да не лъжете, по тази причина внимавайте!

За последно той е бил във вашия дом на истината, мъдростта, образованието и пътешествията през 1962-1964 и 1991-1993. Припомнете си тези интервали и уроците, които Великият преподавател се е опитал да ви преподаде. Сатурн заостря вниманието ви върху морала и справедливостта, като ви приканва да бъдете освен откровени, само че почтени и обективни със себе си и другите. Възможно е да получите уроци чрез пътешествия, мултинационални организации, чужденци и родственици по сватова линия.

От 14 май до 27 юли Юпитер ще нагази във водите на Риби, което значи, че за малко ще премине през вашия дом на общността, приятелите, държавните институции и благотворителните организации. Това значи, че може да започнете работа за нова компания или да разширите приятелския си кръг.

Великият съвпад на Юпитер и Сатурн настава във Водолей – въздушен знак като вашия, тъй че 2021 може да ви донесе благоприятни условия, свързани с издание, преподаване, проучване на нов език, пътешестване по работа и вълнуващи завършения. Причината е, че Юпитер също като Сатурн ще транзитира в дома на пътешествията, истината и образованието. Това може да ви отвори порти за бизнес и покупко-продажби с непознати култури, както и да ви помогне в преодоляването на нови умения. Както към този момент видяхме, 2021 е въздушна година с фокус върху проблеми, с които вие ще се справите относително по-лесно, защото се отнасят до общуването и построяването на мрежи. Ако 2020 година беше обществено дистанцирана, през 2021 пътят ви към социализацията още веднъж ще се отвори. И в случай че през 2020 сте се сблъскали с доста гибел (пряко и метафорично), през тази година очаквайте възкресение.

♥ РАК: Аз усещам
Страст, магия и промяна

Северният възел – Драконът, беше във вашия знак от края на 2018 година доникъде на 2020. Всички трябваше да изпълним на дело уроците на Рака и да бъдем послушни момчета и девойки. Научихме се да (съ)чувстваме, да приветстваме здравните служащи, олицетворяващи способността за съчувствие и емпатия. Наложи се да се скрием в черупките си по време на карантината и да останем там през огромна част от 2020. За последно Драконът е плувал във ваши води през 2000 и 2001, когато станахме очевидци на офанзивата против Световния търговски център.

Около май – юни 2020 предадохте юздите на Дракона на Близнаци, с което завърши вашата задача да ни разкриете безусловната обич, полезността на фамилията и връзката с дома. Време е да пуснете Дракона – неслучайно Северният възел мина във вашия дом на освобождението, мистицизма, предишните животи и лечебните заведения. Ние към момента имаме потребност от помощта ви за изцеляването и поправянето на света – в кабала концепцията за поправянето се назовава „ тикун “. Затъмненията във вашия дом на лечебните заведения и служението демонстрират, че още се борим с последствията от пандемията или че се задава ново страдалчество, което още веднъж ви приканва да употребявате своите суперсили на състраданието.

През 2018 и 2019 се сблъскахте с куп провокации във взаимоотношенията с настоятелен сътрудници и половинката си. Беше сложен интервал за вас – хората, чиито мотори работят с усеща и страсти. През 2020 планетата на опциите Юпитер мина във вашия дом на взаимоотношенията, с което сложи началото на дълъг развой на излекуване и уроци. Всичко, което научихте за вашия обичан човек, през 2021 се излива в дома на пристрастеността, сексуалността и интимността. При множеството знаци този дом – осми – е тъмно място. Все отново това е домът и на гибелта, подземния свят, окултното и магията. Но за вас тези тематики са привлекателни, тъй като се владеят от сродния ви знак Скорпион. Най-силно ще почувствате въздействието на тези аспекти по време на затъмнението на 18-19 ноември. Сатурн – великият преподавател, педагог, надзорник и нравствен строител, ще ви научи да допускате (пряко и преносно) гибелта в живота си, „ да отрязвате “ нещата, от които не се нуждаете, и да помитате трудностите по пътя си сходно на бога слон Ганеша. Заради комбинацията от Северния възел (желанията на душата) в дома на освобождението и интуицията и Сатурн (кармата) в дома на гибелта и трансформацията, акцентът на 2021 ще бъде най-много върху вътрешния ви свят, мистицизма, въображението, трансформацията, пристрастеността и сексуалността, както и върху лечителските ви качества. Иначе казано, вещицата и магьосникът ви образоват, с цел да станете воини на светлината.

От друга страна, Юпитер – планетата, която обича най-вече вашия знак[WU2]  всред останалите (екзалтирана в Рак) – се причислява към Сатурн в дома на сексуалността, гибелта и трансформацията. Това ще ви донесе благоприятни условия да спечелите от непознати пари (наследство, вложения, финанси на партньора) и гении. 2021 година е чудесна за присъединяване в взаимни артистични, креативен и финансови планове. Ако имате сътрудник в работата или живота, той може да увеличи приходите си, само че това най-вероятно ще се дължи на вашата магия.

♥ ЛЪВ: Аз искам
Близките ви хора

През последните три години Сатурн настоятелно ви приканваше да се концентрирайте върху работата, здравето, хранителния режим, нормалните ви всекидневни занимания и служенето. Свеждахте глава и превивахте тил, с цел да докажете на всички ни, че даже царят може да служи на другите. Знакът, фамозен със мощната си воля, трябваше да се научи да се подчинява на непознатата. Но след Великия съвпад на Юпитер и Сатурн през декември 2020 нещата се трансформираха. Сатурн и Юпитер се събраха в противоположния ви знак Водолей. Този пренос е спорен, тъй като Сатурн във Водолей значи, че преживявате съпротива с Господаря на карма. Иначе казано, Сатурн се намира тъкмо против вас, гледа ви право в очите, вижда, чува, подушва и записва всичко, което вършиме. Това „ следене изкъсо “ може да се прояви под формата на „ мигновена карма “* (*Алюзия с песента на Джон Ленън Instant Karma. – Бел. прев.), т.е. като редуциране на времето сред действието и следствието. Други зодиакални знаци може да шмекеруват и да им се разминава, само че не и вие. Всичко, което сторите, начаса тъпкано ви се връща. Сатурн е твърдо решен да опитоми лъва, което не е безусловно неприятно за вас. Има способи то да се обърне във ваша изгода. Да, в случай че оплескате нещо, шефът ви незабавно ще го засече. Но в случай че блеснете на работното си място, деянията самодейност и се трудите старателно, той също ще го забележи и ще ви помогне да се издигнете.

Както Сатурн, по този начин и Слънцето (вашият владетел) са въплъщение на бащински фигури. Когато си противостоят, може да разберете скрита истина за татко си или за друга авторитетна фигура край вас. Не е изключено да се разиграе и сюжет от вида „ положителният татко “ и „ неприятният татко “, респ. „ положителният началник “ и „ неприятният началник “, които да ви теглят в разнообразни направления.

Ала не всичко е толкоз тъмно и сатурнообразно. Юпитер, планетата на разширението и опциите, също гостува на Водолей. Това значи, че сте склонни да бъдете по-напористи и оптимистични, в сравнение с е належащо. Знам, че обичате да поемате опасности и да си играете с огъня, само че имайте поради, че сега работят две дейни сили: Юпитер ви кара да се чувствате по-добре, в сравнение с сте в реалност, а Сатурн – по-зле, в сравнение с сте в действителност. Положението не е доста просто. Но защото и двете планети транзитират във вашия дом на взаимоотношенията и салдото, има късмет да постигнете равновесие благодарение на сътрудник или различен значим за вас човек.

Предстои година, в която връзките в персоналния и професионалния ви живот ще бъдат подложени на разбор и преоценка. За последно Сатурн е бил във вашия дом на брака, справедливостта и закона от 1991 до 1993 година. 

♥ ДЕВА: Аз послужвам
Завръщане към същността

През последните три години Сатурн – Господарят на кармата, ви подтиква да изследвате щастието си (или неговата липса), творчеството и връзките си с децата и внуците, като ви предизвиква да вдигнете глава от работата си и да бъдете по-весели и занимателни. Плутон, Сатурн и Юпитер дружно изпращаха хармонични аспекти на Слънцето ви, изключително през 2020, с цел да установите връзка с детето в себе си. Ала към този момент е 2021 година, интервалът на фриволност отмина и е време да запретнете ръкави, да грабнете куфарчето с инструментите и да се върнете към своята същина: служене, работа и организация. Вие сте майсторите на зодиака и ние чакаме от вас да поправите куп неща, които се счупиха и повредиха предходната година.

А в случай че се питате: „ Каква в действителност е моята същина? “, погледнете нагоре. Вашият код за достъп до галактическия банкомат е служенето. Вашият настойник в кабала е най-малката писмен знак – „ йод “, която на иврит значи „ ръка “. Вие сте Божията ръка. През 2021 Сатурн – планетата на разбирането (третата сфера в кабалистичното Дърво на живота), и Юпитер – планетата на милосърдието (четвъртата сфера) преплитат космични лъчи и ги проектират върху Водолей и вашия дом на служенето и работата. За финален път сте учили уроците на служенето в интервала 1991-1993. Тогава обаче в този дом беше единствено Сатурн, а в този момент към него се причислява и Юпитер. Двете планети пък са се комбинирали във вашия дом на служенето за последно преди шестстотин години. Предстоят ви дванадесет месеца, през които ви се дава опцията да разберете, да опознаете, да обогатите и да споделите същинската си същина. Ще се научите да служите на своето тяло, като измененията метода си на хранене; ще разберете по какъв начин да служите на човечеството посредством работата си; ще овладеете концепцията за време, като измененията нормалните ежедневни занимания и графика си; ще свикнете чиновниците и подчинените ви да служат на вас. Сатурн ще ви ревизира и изпитва, ще ви притиска да се усъвършенствате и да покажете най-хубавото, на което сте способни, а Юпитер ще ви дава шансове да споделяте новите си умения.

Дева е най-важният знак в интервала на възобновяване след пандемията. Тя е чистотата, хигиената, здравето, вярното хранене, работата, служенето, счетоводството – всичко, което ни е належащо, с цел да раздвижим още веднъж телата и стопанската система си. Нищо чудно, че Великият съвпад настава във вашия дом на служенето и работата. Накратко, бъдете подготвени за една значима година на интензивен труд и заплащане. Възможно е да получите покачване, само че то ще е обвързвано с повече работа и нови отговорности. 

♥ ВЕЗНИ: Аз уравновесявам
Любов витае във въздуха

През последните три години Сатурн и Плутон пътуваха дружно във вашия дом на дома и фамилията и вие – един от най-социалните знаци, станахте домошари. Наложи ви се да насочите силата си върху задачата да свиете гнездо; да извършите каквото е належащо, с цел да се чувствате сигурни; да се справите с античната си карма.

Много Везни смениха местоживеенето си, станаха родители, претърпяха раздели, сбогуваха се с децата си, които напуснаха фамилното огнище, с цел да стартират личен живот. На вратата обаче чука смяна.

През 2021 ще можете да се върнете към своя детайл (въздуха), да разперите криле и да полетите. В дома на любовта и щастието ще се настанят по едно и също време Господарят на кармата Сатурн и Юпитер, който носи шанс. През идващите няколко години Сатурн ще се концентрира върху щастието ви и ще ви подкани да помислите какво кара душата ви да пее. Как забавлявате себе си и другите? Кога за последно се свързахте с детето в себе си – посредством креативен план, занимание или спорт? Ще би трябвало да извършите нещо по въпроса.

Сатурн и Юпитер дружно възнамеряват чудесна година за вас, която ще се върти към децата, творчеството, насладата, приключенията, спорта и романтиката. Ако имате сътрудник, през 2021 е време да поработите върху повторното влюбване, романтиката и истинските срещи. Предупреждавам, че в противоположен случай или вие, или половинката ви може да си хване ухажор. Ако сте сами, Юпитер ще ви предложи няколко претенденти. Много двойки могат да забременеят, тъй че в случай че не желаете да каните нова душа на земята, вземайте защитни ограничения.

Може да ви прозвучи необичайно, само че през 2021 би било отлично да се запишете на курсове по актьорско майсторство и да излизате повече на открито. Киното, театърът, концертната зала и музеите могат да се трансфорат във вашата вяра. Време е да играете, да се забавлявате и да обичате. Канете посетители, организирайте сбирки, киновечери и игри. Защо не и пижамени празненства?

За последно Сатурн е бил във вашия дом на любовта и децата през 1991-1993. Тогава Юпитер не е бил там, с цел да ви помогне да асимилирате суровите уроци, които ви е преподал Господарят на кармата. През 2021 обаче положителното ченге и неприятното ченге се събират дружно, с цел да ви тласнат към творчество и благополучие, като в същото време грижливо ви пазят от отрицателни мисли и страхове, които заплашват да скапват купона.

♥ СКОРПИОН: Аз (се) видоизменявам
Най-хубаво е вкъщи

През последните три години Сатурн беше ангажиран да поправя вашите връзки. Подобно на всички водни знаци, и вашият се счита за „ глух “, само че да не забравяме, че вие сте и знакът на тайните и окултното (което в действителност значи „ прикрито “). Предпочитате да слушате, да попивате, да асимилирате, да чертаете тактики, да изглеждате непроницаеми. Но през 2020 година, когато Юпитер влезе във вашия дом на общуването, той ви принуди да поработите над метода, по който изразявате себе си и своите потребности. Същевременно Сатурн и Юпитер ви насърчиха да подобрите уменията си за маркетинг и самореклама, които по принцип ви затрудняват. Всичко това към този момент приключи; да се надяваме, че сте усвоили уроците и сте подготвени за идващото равнище.

През 2021 Сатурн (фокусирането) и Юпитер (разширяването) „ се нанасят “ при вас и по-точно, ще се настанят във вашия дом на дома и фамилията. Обикновено прекосяването на Сатурн в най-ниската част на картата не е елементарно за представителите на другите знаци. За Скорпионите обаче да се спуснат в избата, с цел да огледат основите на къщата, не е толкоз ужасно прекарване. Дори в противен случай – близко е на природата им. За последно Сатурн е бил в този дом в интервала 1991-1993. Важно е да си припомните какво се е случвало тогава по отношение на дома, фамилията, страстите, родителите, родителството и сигурността. Когато Сатурн е във вашия дом на жилището и семейството, от вас се желае да се концентрирайте върху мястото, където живеете. Така да вземем за пример някои хора се реалокират, стават родители, купуват жилище или вършат ремонт, а по този начин също работят върху прочувствени модели от детството. Домът е вашата черупка и отбрана, по тази причина Сатурн в този дом може да провокира мощна нужда от прочувствена, финансова и физическа сигурност. Присъствието на Сатурн в така наречен „ ъглов “ дом* (*Ъглови са първи, четвърти, седми и десети дом; в тази ситуация е четвърти. – Бел. консулт.), където въздействието на планетите се усеща по-силно, може да бъде е натоварващо. Но защото и Юпитер е там, неговото милосърдие се усилва по едно и също време с рестриктивните мерки на Сатурн. За последно двете планети са били дружно в този дом преди 600 години, тъй че имате мотив за празнуване. Фокусът в живота ви се измества от бизнеса, продажбите, маркетинга, общуването и логиката към дома, фамилията и страстите. Мисля, че този пренос ще ви бъде по-лесен. Това не значи завършек на бизнеса и продажбите – в случай че сте овладели чужд език, той не изчезва, щом започнете да учите идващия. Ще отнесете всичко, което сте научили за връзката, в областта на фамилията и дома. Може да се наложи да промените офиса или да работите повече от къщи. Между 14 май и 27 юли Юпитер ще навлезе в Риби – сходен воден знак, и в дома на любовта и децата: чудесен  интервал за романтика, творчество, занимания и благополучие.

♥ СТРЕЛЕЦ: Аз виждам
Намерете своя глас

През последните три години Господарят на кармата Сатурн ви даваше уроци, свързани с финансите и самочувствието. Вие, Стрелци, сте великодушни и склонни към несъразмерен оптимизъм, само че през тези три години се наложи да ограничите харченето, да разберете цената на спестяванията и да преосмислите полезностите си в живота. Не ви беше елементарно да живеете със непоколебим бюджет, а и през 2020 година вашата планета Юпитер беше в падение* (*Планетата е в проваляне, когато е в символ, противопоставен на този, в който е в екзалтираност. В случая Юпитер е въодушевен в Рак и в проваляне в Козирог, противоположния му знак. Същото важи и за небесните тела, които не са планети: Луната е екзалтирана в Телец и в проваляне в Скорпион, Слънцето е екзалтирано в Овен и в проваляне във Везни.– Бел. консулт.). С други думи, шефът на знака ви беше слаб и не можеше да ви се притече на помощ, както нормално. Всичко това ще се промени през 2021. Великият съвпад на Юпитер и Сатурн в края на 2020 сложи началото на нов цикъл за вас, кентаври. Сатурн – планетата на фокусирането, и Юпитер – планетата на разширението, се събират в дома на общуването, бизнеса, писането, маркетинга и роднините. През 2021 ще бъдете  възнаградени от Юпитер, в случай че и когато решите да намерите и да употребявате своя глас. Стрелецът е знакът на странстващия бард от епохата на разказвачите; той е преподавател, консултант и оракул. Свикнал е поклонници и фенове да го следват по петите и да гълтам всяка негова дума. През 2021 обаче и това ще се промени; ще би трябвало да се научите да поемате директна отговорност за посланията си. Какво желаете да кажете на другите? Как възнамерявате да го разпространявате? Към кого тъкмо са ориентирани думите ви? Посланията ви може да бъдат свързани с вашите полезности, артикул, мъдрост, опит, познание или произведение на изкуството.

Юпитер и Сатурн в класическите функции на положителното ченге и неприятното ченге ви предизвикват да започнете бизнес или да извършите дълготрайни вложения. През първата част на годината (до 7 март) Минерва (или Атина Палада) – богинята на мъдростта, ще е във вашия дом на писането. От тази позиция тя ще ускорява интуицията ви и ще ви оказва помощ да формулирате и да разпространявате посланието си. Друго нейно допустимо преобразяване е на мъдра жена, която ще ви предложи добър съвет и контакти. През 2021 е допустимо да блеснете и в ролята на взаимозависимост или сватовник; не забравяйте да приберете таксите за ходатайство!

Образно казано, гледайте на 2021 като на кръстопът, взаимозависимост, хъб. През тази година ще можете да свържете – и себе си в това число – с хора, хрумвания, клиенти, артикули, разнообразни типове бизнес и компании. Опитите ви да съберете и напаснете всички свои планове ще наподобяват на нескончаема игра с Лего.

От друга страна, Южният възел през 2021 попада във вашия знак, което ще ви сътвори известни усложнения. Това значи, че всички ние (включително и вие, колкото и парадоксално да звучи) би трябвало да се освободим от Стрелеца. 

♥ КОЗИРОГ: Аз употребявам
Моята полезност: гений, самочувствие и самокритика

През последните три години вашият шеф – Господарят на кармата Сатурн, пътува в знака ви дружно с Господаря на гибелта Плутон. През 2019 в листата с посетители трябваше да включите и Южния възел, а през 2020 Юпитер също настоя да се причисли към купона. Планетите се натъпкаха във вашия знак, без да съблюдават обикновена обществена отдалеченост. Споменатият нагоре съвпад на Сатурн и Плутон в Козирог стартира на 12 януари 2020, поставяйки началото на 40-годишен цикъл, който ще промени метода ни на справяне с главните аспекти на вашия архетип: социална конструкция, банкова система, стопанска система, енергийни източници, политика и запаси. Изминалата 2020 беше година на Козирога, приютил Сатурн, Плутон, Минерва, Юпитер и Южния възел. Тази впечатляваща компания принуди всички ни да се съсредоточим върху своята кариера, формулировка за триумф, упоритости и отношение към висшестоящите и другите престижи, с цел да ги преосмислим, променим и трансформираме. Усетихме резултата на смяната в бурните обществени безредици, обхванали целия свят. Силите, които въплъщава вашият знак: традиция,  почитание към предишното и закостенял светоглед, бяха похитени от самопровъзгласили се политици популисти, а вие гледахте с смут по какъв начин екстремисти взривяват бомби в името на същия господ, комуто служите вие. През цялата пандемия чувствахте тежестта на света върху плещите си.

Но кошмарът свърши. Сатурн и Юпитер напуснаха вашия знак, а Плутон, който е затънал там от 2008,  ще се изнесе през 2024 година. Последните три години ви дадоха шанса да измененията своя образ и да преоткриете себе си, а това значи, че имахте опция да коригирахте и личната визия за себе си. Звездите бяха благосклонни към всеки от вас, който изиска да промени своето име, облекло, имейл, местопребиваване, осанка, жанр, възгледи за живота, специалност, любовна карта и всичко останало, което ви дефинира. Иначе казано, последните три години ви направиха нов човек.

Какво следва, Козирози? През идните две години ще бъдете приканени да преразгледате своите полезности и методите, по които изкарвате прехраната си, с цел да станат съвместими с новата ви идентичност. За последно шефът на знака ви Сатурн беше в дома на парите, гениите, самооценката и полезностите в интервала 1991-1993. Припомнете си това време: какво разбрахте тогава за своите приходи и финанси?

По принцип Сатурн задава простички въпроси като да вземем за пример: дава отговор ли методът, по който печелите парите си, на ценностната ви система? Добре ли се чувствате на това занятие? Използвате ли същинските си способности и гении? Ако множеството ви отговори са утвърдителни, Юпитер и Сатурн ще отворят пред вас пътища да увеличите приходите си, само че ще изискват да се трудите интензивно, да бъдете дисциплинирани, да поемате повече отговорности и понякога да преодолявате разнообразни тествания. Ако обаче не харесвате това, с което се занимавате; в случай че ви се коства, че на работното място сте недооценени или се чувствате потиснати, в този момент е най-хубавият миг да решите този проблем. Като споделям „ в този момент “, имам поради последните 600 години. Комбината от Сатурн (фокусирането) и Юпитер (разширяването) може да ви помогне да намерите нова работа, да промените своето амплоа, да инвестирате в гений, който не сте употребявали до момента. С една дума, да измененията всичко, което ви се желае, с цел да достигнете същинския си капацитет. 

♥ ВОДОЛЕЙ: Аз знам
Доктрината на Водолея

През последните три години обичайният ви шеф Сатурн вилня във вашия дом на болката и страданието, освобождението, предишните животи, лечебните заведения, пандизите и какво ли още не. Чувствахте се самотни, изоставени, изолирани от всичко, което обичате, като че ли принудително затворени в пашкул. А поради пандемията цялото човечество се изолира дружно с вас. Вие сте знакът на човешката природа и нищо чудно, че всичко, което се случва с вас, визира осезаемо всички нас. За да стане още по-трудно, Господарят на гибелта Плутон застъпи във вашия дом на болката и лечебните заведения още от 2008 година. Когато през 2020 отговорникът по разширението Юпитер се причисли към повелителите на кармата и на гибелта, стана прекомерно даже и за вас – приносителите на водата, привикнали с тежки товари.

От март до юли 2020 Сатурн беше във вашия знак и след това го напусна за малко, но през декември 2020 се върна още веднъж и този път ще ви гостува до март 2023. Това се е случвало за финален път в интервала 1991-1993. Съветвам ви да си припомнете уроците, които ви е преподал тогава, тъй като е евентуално да се повторят под друга форма. Разликата е, че в този момент компания на Сатурн ще прави Юпитер – планетата на щедростта и благодатта. За последно двете планети са били дружно във вашия знак през XV век, тъкмо преди Ренесанса. Не се чувствайте задължени, но… и в този момент чакаме нещо сходно по обсег, което да се отрази на цялото човечество.

Великият съвпад на Юпитер и Сатурн, настъпил по време на зимното слънцестоене през 2020 година, отвори портала, през който да пристъпи Епохата на Водолея. През 2024, когато Плутон навлезе във Водолей за първи път от 250 години насам, ще почувстваме вашите трептения в цялостната им мощ. За да преминем през водолейския портал, ще имаме потребност от вашите упътвания, тъй като вие ще търсите пътя и ще ни водите, до момента в който научим езика ви и стартираме да беседваме с вашите извънземни побратими и посестрими без превод. Картата на Водолея в таро е Звездата. Представлява изображение на красива гола жена, канализираща чрез тялото си електромагнитни талази, които се трансформират в кристали, посипани край нозете ѝ (вж. колодата на Тот). Истинска извънземна Кралица на небесата! През 2021 Сатурн, Юпитер и Минерва ще се съберат във Водолей, което ще рече, че през вашия архетип ще се филтрират фокус, разширение и мъдрост в аспектите филантропична работа, благотворителни действия, народна власт (разбирана като същинско народовластие), тъждество, софтуерен прогрес, нововъведение и младост / юношески дух.

Когато Юпитер и Сатурн са във вашия знак, вие преживявате забележителна смяна. От 600 години насам това е най-благоприятният миг да измененията образа си, да възприемете нова, по-автентична идентичност, да промените посоката в живота си и да се концентрирайте върху себе си. Не споделям, че би трябвало да станете егоисти (което би затруднило множеството водолеи), само че ви предлагам да осъзнаете по-добре личните си потребности, стремежи и условия, с цел да можете да деянията цялостния си капацитет. През 2021 поискайте от фризьора си да изпробвате нова прическа, нещо по-младежко и хипстърско. Започнете нов подготвителен режим. Обновете уеб страницата си и другите канали, посредством които хората могат да ви намерят. 

♥ РИБИ: Аз си представям
Завръщане вкъщи, само че някъде надалеч

Ей в този момент ще поясня подзаглавието, макар че като Риби несъмнено към този момент сте усетили защо приказвам. През последните три години Господарят на кармата Сатурн беше ангажиран да ремонтира вашия дом на хората, приятелите, фирмите и отношението към държавните институции. Бяхте принудени да ревизирате преценката си за другари, познати и колеги; за групи, организации и общности, към които принадлежите; за своите контакти, фенове и клиенти. Може би пандемията ви е помогнала да разберете кои са същинските ви другари. Ако работите в компания, допустимо е да сте станали очевидци на битки за власт и политически маневри, а може всичко това да ви е омръзнало и да сте сменили местоработата си. Не се тормозете, в случай че се чувствате малко самотни; не съжалявайте, че сте се разделили със зловредните хора към себе си. Всичко това беше нужна част от подготовката ви за идващите няколко години, когато Сатурн ще се върне в дванадесети дом, обвързван с дванадесетия знак – вашия, Риби.

Веднъж на 27-30 години Сатурн се връща в последния дом на зодиакалната система – дома на освобождението, изолацията, ограничаването, мистицизма, страданието, въображението и емпатията. Както виждате, всички тези аспекти на живота са свързани с вашия знак, тъй че вие се прибирате вкъщи. Но дванадесетият дом е също по този начин домът на предходните животи, кармата, уменията, качествата и контузиите, претърпени или насъбрани през предишното. Да, вие се прибирате вкъщи,  само че този дом може да е доста надалеч във времето и пространството. През 2021 година Сатурн ще бъде на същото място, където е бил в интервала 1991-1993 година Възможно е тогавашни прекарвания да са свързани със протичащото се в този момент. Освен това през тези години е трябвало да почувствате по какъв начин се  проявяват мемоари от минали жив

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР