Световноизвестни личности, сред които Мадона и Натали Портман, се присъединиха

...
Световноизвестни личности, сред които Мадона и Натали Портман, се присъединиха
Коментари Харесай

С любов и молитви: Иванка Тръмп, Мадона и Натали Портман подкрепиха Израел след смъртоносната атака

Световноизвестни персони, измежду които Мадона и Натали Портман, се причислиха към Иванка Тръмп, с цел да поддържат Израел, който се бори с последствията от смъртоносната офанзива на Хамас.

Подкрепата идва в миг, когато над 700 души в Израел са починали, откогато стартира ужасът с военното нахлуване в събота сутринта.

" Любов и молебствия за народа на Израел " - написа Иванка, която одобри юдаизма, когато се омъжи за брачна половинка си Джаред Къшнър, правоверен евреин, през 2009 година, в обява в своята Instagram Story.

" Случващото се в Израел е опустошително. Гледането на всички тези фамилии и изключително на децата, които биват насилвани, нападани и убивани по улиците, е сърцераздирателно. Представете си, че това се случва на вас?? Неразбираемо е " , написа Мадона в обявата дружно с видео, показващо хронологията на последните терористични офанзиви.
               

" Конфликтите в никакъв случай не могат да се вземат решение с принуждение. За страдание човечеството не схваща тази универсална истина. Сърцето ми е с Израел. За фамилиите и домовете, които бяха разрушени. За децата, които са изгубени. За почтените жертви, които са били убити. Нека всички се молим. За Израел. За мир " , добави легендарната изпълнителка.

Родената в Израел носителка на " Оскар " Натали Портман написа, че " сърцето ѝ е разрушено за народа на Израел " .

" Деца, дами и възрастни хора бяха убити и отвлечени от личните им домове. Ужасена съм от тези безчовечен дейности и сърцето ми се разтуптява от обич и молитва за фамилиите на всички наранени " , добави Портман, която изключи мненията към поста си.
               

Родената в Израел звезда от " Жената-чудо " Гал Гадот разгласява същото видео с последователност като Мадона и също написа в обособен пост: " Аз съм на страната на Израел, вие също би трябвало да сте. Светът не може да седи на оградата, когато се случват тези ужасяващи терористични актове! "
               

Междувременно звездата от " Междузвездни войни " и демократичен коментатор Марк Хамил разгласява в Twitter фотография на американското знаме до израелското дружно с думите: " Америка е с Израел " .

Ейми Шумър написа: " Евреите са единствената група, на която не е разрешено да се пази. Това няма нищо общо с окупацията. Хамас не желаят да сложат завършек на окупацията, те желаят да изкоренят Израел. Те са финансирани от Иран, който се пробва да унищожи мирното съглашение. "

Звездата от " Писък " Лиев Шрайбър написа в обществените мрежи: " Подкрепяме народа на Израел в битката им против Хамас и други терористични групировки. Надяваме се тази война да завърши допустимо най-скоро в името на мира ".

Актрисата Исла Фишър, която одобри юдаизма през 2007 година, тъкмо преди да се омъжи за Саша Барон Коен, написа: " Няма опрощение за умишленото ликвидиране и похищение на почтени цивилни жители, където и да е, където и да е. "

Фишър разгласява и фотография на израелските жители Дорон Ашер и дъщерите ѝ, за които се счита, че са взети за заложници от Хамас в южната част на Израел.

Love and Prayers for Israel: Ivanka Trump joins host of Hollywood stars including Madonna, Natalie Portman, Mark Hamill throwing support behind Israel after deadly Hamas attack
via
— Lola Morrison The Princess of Universe (@PrincessLola111)
Израелското държавно управление публично разгласи война и даде зелена светлина за " обилни военни стъпки ", с цел да отвърне на Хамас за изненадващата офанзива, като военните се трудиха до понеделник, с цел да смажат бойците, които към момента се намират в южните градове, и ускориха бомбардировките си над Ивицата Газа.

Броят на починалите надвиши 1100 души, а хиляди бяха ранени и от двете страни.

Повече от 40 часа откакто Хамас стартира невижданото си навлизане от Газа, израелските сили към момента се борят с бойци, позиционирани на няколко места.

Съобщава се, че в Израел са починали минимум 700 души - замайващ брой, какъвто страната не е преживявала от десетилетия - а в Газа са убити повече от 400 души.

Израел заяви, че е задействал специфични сили, с цел да се опита да изтръгне контрола над четири израелски обекта от бойците на Хамас, в това число два кибуца, в които бойците са влезнали по-рано при нападенията си.

Публикуваните от израелската полиция фрагменти от един от регионите демонстрират по какъв начин силите са коленичили във висока трева, до момента в който разменят огън с бойци на Хамас по намерено поле.

Обявяването на войната предвещаваше още по-тежки боеве, а главният въпрос беше дали Израел ще предприеме сухопътна офанзива в Газа - ход, който в предишното е водил до увеличение на жертвите.

Междувременно Хамас и по-малката формация " Ислямски джихад " обявиха, че са завладели повече от 130 души от територията на Израел и са ги докарали в Газа, като обявиха, че те ще бъдат разменени за освобождението на хиляди палестинци, затворени от Израел.

Това известие, въпреки и непотвърдено, беше първият знак за обсега на отвличанията.

Известно е, че измежду пленниците има бойци и цивилни, в това число дами, деца и възрастни хора - най-вече израелци, само че и някои хора от други националности. Израелските военни обявиха единствено, че броят на пленниците е " забележителен ".

Според израелските военни в първичното навлизане в събота са взели участие 1000 бойци на Хамас.

Високата цифра акцентира степента на обмисляне от страна на войнстващата формация, ръководеща Газа, която съобщи, че е направила нападението в отговор на възходящите премеждия на палестинците под израелската окупация и обсада на Газа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР